Συστατικά

1 κουνουπίδι, καλά κομμένο και καθαρισμένο
2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Φύλλα δάφνης

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις τη μαργαρίνη και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά.
Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις την πατάτα και το κουνουπίδι, αφού τα έχεις καθαρίσει. Συνεχίζεις το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Ρίχνεις τα φύλλα δάφνης και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 30 περίπου λεπτά.
Ανοίγεις το καπάκι, κλείνεις το μάτι, αφαιρείς το φύλλα δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ – αν θες – την κάνεις βελουτέ. Προσέχεις να μην σβολιάσει, αλλά και να μην είναι αραιή.
Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις λίγο μοσχοκάρυδο και μοιράζεις σε κουπίτσες.

Πηγή: tlife.gr