Συστατικά
1 κιλό περγαμόντα
1 κιλό ζάχαρη
½ κιλό νερό
½ κιλό χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
Πλένεις σχολαστικά τα περγαμόντα με άφθονο νερό και ένα σφουγγάρι μέχρι η επιφάνεια τους να γίνει απόλυτα λεία
Τα τρίψεις στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
Κόβεις το πάνω και το κάτω μέρος και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10-12 λεπτά
Αδειάζεις την κατσαρόλα και τη γεμίζεις πάλι με καθαρό νερό
Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία του βρασίματος 3 φορές
Βάζεις τα περγαμόντα στο σουρωτήρι και τα αφήνεις στην άκρη
Όταν στεγνώσουν και κρυώσουν αφαιρείς τους σπόρους και τα κόβεις σε μικρά κομμάτια
Ρίχνεις το νερό, τη ζάχαρη, τα περγαμόντα και το χυμό πορτοκαλιού στην κατσαρόλα και τα βράζεις για 15-20 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς
Αποσύρεις τη μαρμελάδα από την εστία προσθέτεις το χυμό λεμονιού, κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνεις για 24 ώρες
Τη μοιράζεις στα βάζα.
Πηγή: tlife.gr