«Λευκή κόλλα χαρτί» θα βγάλουν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί που συμμετείχαν στα σεμινάρια του πρώτου κύκλου πιστοποίησης για την έκδοση των συντάξεων.

Οι εξετάσεις που είχαν αναβληθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων θα πραγματοποιηθούν ώρα 12.00 μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr, ενώ νωρίτερα στις 11.00 θα ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω της πλατφόρμας e-Presence.

Επιπλέον, δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια για όσους λογιστές-φοροτεχνικούς και δικηγόρους έχουν δηλώσει εξαίρεση από τις εξετάσεις.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις, από τους 1.200 που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο, θα πιστοποιηθούν με απόφαση του διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Τουφεξή και θα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Στόχος της διοίκησης είναι να εκδίδονται τέσσερεις συνταξιοδοτικές αποφάσεις μηνιαίως σε αντίθεση με τον στόχο που έχει τεθεί για τους υπαλλήλους που είναι 3 αποφάσεις ημερησίως ανά υπάλληλο κατά μέσο όρο.

«Αν επιτευχθεί ο στόχος, υποθέτοντας ότι περίπου 1.000 ιδιώτες θα εμπλακούν στη διαδικασία, θα έχουμε μείωση των εκκρεμοτήτων κατά 4.000 μηνιαίως. Θα είναι πολύ σημαντικό έναντι των δεσμεύσεών μας στους θεσμούς» τονίζουν κύκλοι του ΕΦΚΑ.

Πηγή: protothema.gr