Συνεδρίασε την Δευτέρα το πρωί, στην αίθουσα του Παμπελοννησιακού Σταδίου, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Πατρέων, με θέμα τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και τον συντονισμό των δράσεων ενόψει της αντιπλημμυρικής περιόδου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες, που θα προκύψουν από τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, παγετών, χιονοπτώσεων και καταπτώσεων.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στη μειωμένη, πάνω από 60%, χρηματοδότηση του Δήμου μας, όπως και όλων των Δήμων, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), σε σχέση με το 2010, παρότι έχουν προστεθεί νέες αρμοδιότητες χωρίς χρηματοδότηση, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Δήμων για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με τη σημερινή ανάπτυξη των επιστημών και των τεχνολογικών επιτευγμάτων μπορεί να διασφαλιστεί η πρόληψη και η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, αλλά, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση, ο Δήμος Πατρέων αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες του λαού του Δήμου μας.

Επιβάλλεται –τόνισε- να υπάρξει γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για τις ανάγκες των Δήμων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Μ’αυτό το αίτημα, απέστειλε σχετική επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα.
Επίσης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες πως τα βασικά συμπεράσματα από την συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο θα τα μεταφέρει άμεσα στην Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) γιατί αφορούν όλους τους δήμους της χώρας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο αναπληρωτής του Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτριος Πελεκούδας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας, από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Γιάννης Σταθούλιας, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η Αντιπύραρχος Ευφροσύνη Λαλιώτη, από το Δασαρχείο Πατρών, ο Κωνσταντίνος Καραΐσκος, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο Δημήτρης Κατσαρός και από την Πολιτική Προστασία του Δήμου η Αλεξία Καρδαρά και ο Γιάννης Χάραρης. Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων του Δήμου, συμμετείχαν στη συζήτηση καταθέτοντας εύστοχες και χρήσιμες παρατηρήσεις σε ότι αφορά το γενικό πλαίσιο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας και την ακόμα καλύτερη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων.