Εν αναμονή των αποφάσεων της επιτροπής βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην Αχαΐα, καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα προστασίας, ορισμένα εκ των οποίων έχουμε ξαναζήσει και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κογκόλη στο «Μax Fm» "Πρωινές παρεμβάσεις", η μάσκα και η χρήση της σε όλους τους κλειστούς, αλλά και τους εξωτερικούς χώρους θα είναι ένα από αυτά τα μέτρα που είναι να ανακοινωθούν.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν η επιστροφή της μάσκας ακόμα και στους κλειστούς χώρους εστίασης, αλλά και στα νυχτερινά κέντρα, είναι δεδομένη, ενώ από εκεί και πέρα συζητιέται το αν θα κρατηθούν οι ελευθερίες για τους εμβολιασμένους ή θα επιστρέψει η απαγόρευση των όρθιων.

Ειδικότερα, για τις κόκκινες περιοχές θέμα συζήτησης αποτελεί και το αν θα υπάρξει ένα μίνι lockdown, με συγκεκριμένο ωράριο τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που θα απαγορεύσει ουσιαστικά την λειτουργία των νυχτερινών κέντρων.

Πέρα όμως από την εστίαση τα μέτρα προστασίας, με εξαίρεση τη μάσκα, δεν θα επηρεάσουν την λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς, κάτι που άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει και η κυβέρνηση.

Πάντως, πολλά θα φανούν και από τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας τις επόμενες μέρες για την Αχαΐα.

Η μεγάλη ανησυχία των ειδικών για την εξάπλωση της διασποράς στην περιοχή έχει να κάνει κυρίως με την Πάτρα όπου τα κρούσματα είναι αρκετά, κυρίως στους μη εμβολιασμένους, αλλά και σε αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Το επίσης ανησυχητικό στοιχείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ανοσία ενός μεγάλου μέρους των ηλικιωμένων – εμβολιασμένων, έχει τελειώσει αφού είχαν κάνει το εμβόλιο τον περασμένο χειμώνα και υπάρχει ένας δισταγμός για τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Πάντως, το σίγουρο εν αναμονή της αναγγελίας για τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της έξαρσης που υπάρχει σε όλη την χώρα είναι η επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας παντού.

Κι εμείς εδώ στην Πάτρα είναι αλήθεια ότι την μάσκα την είχαμε ξεχάσει σε πολλές από τις δράσεις της καθημερινότητας μας…