Με την ενεργό συμμετοχή του στο Θεατρικό - περιπατητικό δρώμενο που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου με αφετηρία το Δασύλλιο και κατάληξη το ιστορικό καταφύγιο της πόλης κάτω από τα Υψηλά Αλώνια, ξεκίνησε η επίσκεψη στην Πάτρα του 45μελούς μουσικο - χορευτικού συγκροτήματος Schwaben-Kultur από την Γερμανική πόλη Μπάλινγκεν.

Οι νέοι από τη Γερμανία - οι οποίοι φιλοξενούνται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών – διάβασαν Ελληνικά κείμενα και τραγούδησαν δικά τους λαϊκά τραγούδια, ενώ παρακολούθησαν το δρώμενο ακολουθώντας τη διαδρομή μέχρι τις σκάλες της Αγίου Νικολάου. Το απόγευμα συναντήθηκαν με τα χορευτικά συγκροτήματα του Παμμικρασιατικού και του Χορευτικού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Η πλατεία Ελευθερίας γέμισε με ήχους και μουσικές της Ελλάδας της Μικράς Ασίας της Γερμανίας, σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι  που δεν γνωρίζει σύνορα και είχε σημείο αναφοράς τις λαϊκές παραδόσεις.


Στις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας 1η Νοεμβρίου, οι νέοι από το Μπάλιγκεν της Γερμανίας θα παίξουν στο Δημοτικό Ωδείο της Πάτρας μαζί με την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του Ευγένιου Βούλγαρη. Την προσεχή Τετάρτη  3 Νοεμβρίου στις 8.30  το βράδυ,  ήχοι και μουσικές θα « γεμίσουν»  το κέντρο της Πάτρας, καθώς τα δρώμενα θα «μεταφερθούν» στην πλατεία Γεωργίου και τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Στα δρώμενα του Σαββάτου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης  και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.