Φράση απολύτως ταπεινωτική και προσβλητική για τους Έλληνες. Ελέχθη από την απερχομένη Καγκελάριον της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ την οποίαν ατυχώς κάλεσε ο Πρωθυπουργός στην Ελλάδα την Ημέραν της 28ης Οκτωβρίου!!!!! Δεν είχε άλλον τρόπον ο Πρωθυπουργός να πανηγυρίσει την σπουδαίαν αυτήν ημέραν το βράδυ σε γεύμα με συνεργάτες του, μόνον έφερε την προβεβυκυίαν Γερμανίδα; Τι είπαν μαζί; Για τις θηριωδίες στα Καλάβρυτα των Γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής, για τις απερίγραπτες σφαγές στον Δομοκόν και σε μύρια άλλα μέρη της Ελλάδος;;; Αυτά φυσικά δεν εθίγησαν ούτε ακροθιγώς και κατ΄ ακολουθίαν δεν έγινε λόγος για το τεράστιον χρέος που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα εκ πολεμικών καταστροφών και εκ χρημάτων που άρπαξε από την Τράπεζαν της Ελλάδος. Με αυτά που μας χρωστά η Γερμανία και καμμία Κυβέρνηση δεν τολμά να τα ζητήσει (ποιους ψηφίζομεν; ) η Ελλάδα θα απηλλάσσετο από το τεράστιον χρέος που την βαραίνει!!

Και το χρέος αυτό μεγάλωσε περισσότερον κατά την περίοδον των Μνημονίων. Η Γερμανία πίεζε αγρίως για να ληφθούν σκληρά οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα. Και επειδή δεν υπήρχαν επαρκή από αλλού περιέκοπτεν συντάξεις και μισθούς υπαλλήνων! Οι συντάξεις περιεκόπησαν κατά 45% . Τα χρήματα που εισέπραττε η Γερμανία από την Ελλάδα (οι άλλες χώρες ήταν ως να μη υπήρχαν) συνέβαλαν στο να σωθούν Γερμανικές Τράπεζες από χρεοκοπίαν!!! Τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα ‘ολην αυτήν την περίοδον συνέβαλαν ώστε να χαθούν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μείνουν χωρίς εργασίαν χιλιάδες άτομα. Η Οικονομία κατέρρευσε και η χώρα πωλεί ακίνητες περιουσίες ακόμα και τώρα για να συγκρατηθεί. Όχι για να συνέλθει.

Πρωταιτία στην καταστροφήν αυτήν ήταν η Μέρκλ που είχε το θράσος επί Ελληνικού εδάφους να πεί ότι «πίεσα λίγο τους Έλληνες» αντί του σωστού « κατέπνιξα τους Έλληνες»! και κανείς πολιτικός δεν της το αν έφερε. Κανείς δεν της ζήτησε τις αποζημιώσεις, αλλά συνεχώς παραχωρούμεν τις επιχειρήσεις μας στην Γερμανίαν και εμείς μένομεν επαίτες!!!

Ζητήσετε αμέσως τις αποζημιώσεις και μη ζητάτε από τους πτωχούς συνταξιούχους πίσω τα αναδρομικά του τους δόσατε!