Με το πρόσχημα ότι θα τον φρόντιζε είχε πλευρίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα έναν ηλικιωμένο σε περιοχή της Χαλκίδας μία 20χρονη Ελληνίδα και, όταν κατάφερε να του εκμαιεύσει πληροφορίες για τα χρήματα που φύλαγε, άναψε το πράσινο φως σε τρεις φίλους της για να τον ληστέψουν!

Το βράδυ της Τετάρτης οι τρεις Έλληνες, ένας 20χρονος, ένας 28χρονος και ένας συνεργός τους που δεν έχει ταυτοποιηθεί, έφτασαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητο της νεαρής στην κατοικία του ηλικιωμένου, εισέβαλαν από την ανασφάλιστη είσοδο φορώντας γάντια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face και τον ακινητοποίησαν, όπως αναφέρει το protothema.

Οι κακοποιοί ερεύνησαν όλο το σπίτι, ανακάλυψαν το κομπόδεμα του παππού, άρπαξαν και το κινητό του τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα απενεργοποίησαν τη συσκευή του σταθερού του τηλεφώνου για να μην μπορεί να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Όμως, προδόθηκαν από το ποινικό τους παρελθόν!

Οι δυο από τους νεαρούς ληστές είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Ασφάλεια για παρόμοιες ληστείες ηλικιωμένων. Έτσι, μετά από αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και αποκάλυψαν ότι ηθική αυτουργός της ληστείας ήταν η 20χρονη που τάχα θα πρόσφερε βοήθεια στον ηλικιωμένο! Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κατηγορίες για ληστεία και ηθική αυτουργία σε αυτήν κατά περίπτωση, ενώ το όχημα ιδιοκτησίας της 20χρονης δράστιδας κατασχέθηκε.