Η Microsoft ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Apple την Παρασκευή, γεγονός που την κατέστησε την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Η κατασκευάστρια του iPhone αναμένεται να δει την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί στα 2,41 τρισ. δολ. εάν η τάση συνεχιστεί όταν ανοίξει η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Η Microsoft έκλεισε χθες με κεφαλαιοποίηση 2,44 τρισ. δολ., ξεπερνώντας την Apple, με τα αποτελέσματά της να εκπλήσσουν θετικά για 11ο συνεχόμενο τρίμηνο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ δήλωσε στο CNBC ότι το έλλειμμα εσόδων εκτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αναμένει χειρότερα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Οι πωλήσεις iPhone της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με πέρσι αλλά ήταν κατώτερες από τις προσδοκίες των αναλυτών. Το τέταρτο τρίμηνο της εταιρείας περιελάμβανε μόνο λίγες ημέρες πωλήσεων iPhone 13.

Η Microsoft από τη μεριά της ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων κατά τη διάρκεια του πρώτου οικονομικού της τριμήνου. Τα έσοδά της αυξήθηκαν περίπου 22% σε ετήσια βάση. Αυτή ήταν η ταχύτερη ανάπτυξη από το 2018, σύμφωνα με το CNBC.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτασε σε κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Έγινε η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο όταν ξεπέρασε τον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco σε κεφαλαιοποίηση πέρυσι.

Η Microsoft ξεπέρασε για τελευταία φορά την Apple σε κεφαλαιοποίηση αγοράς το 2020, καθώς η πανδημία προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Πηγή: ΟΤ.gr