Σε συγκεκριμένον Τηλεοπτικόν Σταθμόν προβάλλονται δύο έργα τα οποία φέρουν την προαγγελίαν «κατάλληλο για νέους άνω των οκτώ ετών»!!!!

Πρόκειται για τα έργα «Αδύνατος κρίκος» και «Οι Ήρωες του 1821».Η απορία μου ήταν μεγίστην για το πρώτον και επαυξήθη με την προβολήν του δευτέρου επίσης αρνητικού για μη οκταετείς νέους.

Το πρώτον είναι από τα ολίγα 2-3 που παρουσιάζονται στην Τηλεόραση και έχουν ενδιαφέρον μορφωτικόν αντικείμενον συγκριτικώς με τις άπειρες άλλες προβολές στους διαφόρους Σταθμούς (χωρίς να εξαιρείται και ο παρών) που διαθέτουν πολύ χρόνον για προβολές εγκλημάτων, πορνογραφίας, παιδεραστίας, ληστειών, κουτσομπολιού, μαγειρικής και άλλα.

Το πρώτον έργον έχει ερωτήσεις και δίδονται και οι απαντήσεις σε όλον το φάσμα του επιστητού, Ιστορίαν, Γεωγραφίαν, Μυθολογίαν, Ελληνικήν Γλώσσαν. Αθλητισμόν, Καλλιτεχνίαν, παντού. Αυτές οι σύντομες γνώσεις απαγορεύεται να τις παρακολουθούν νέοι κάτω των οκτώ ετών!!! Δεν είναι παραλογισμός; Μύθους του Αισώπου διδασκόμεθα στο Δημοτικόν Σχολείον και τους ενθυμούμεθα ακόμη ενεργούς. Τέθηκε π.χ. η ερώτηση. Ποίος ήταν ο σοφώτερος Έλλην στην Αρχαίαν Ελλάδα; Θα απαντηθεί. Ο Σωκράτης, Αυτήν την γνώση γιατί δεν πρέπει να την μάθει ο κάτω των οκτώ ετών νέος;;Δεν είναι παραλογισμός;

Στο δεύτερον έργον για τους Ήρωες του 1821 ισχύει η αυτή απαγόρευση! Οι νέοι δεν πρέπει να μάθουν εξ απαλών ονύχων ποίος ήταν ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Μιαούλης, ο Κανάρης, ο Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος και άπειροι άλλοι;; Οι ¨Ηρωες αυτοί απήλλαξαν την Ελλάδα από την οθωμανικήν σκλαβιάν των 400 χρόνων. Δεν πρέπει να το μάθουν τα παιδιά κάτω των οκτώ ετών; Γιατί τέθηκε αυτός ο περιορισμός; Μήπως για να μη δούνε τα μικρά παιδιά τα καριοφύλια που έσωσαν την Ελλάδα; Όταν βλέπουν άγρια εγκλήματα στην αμερική και αλλού που δείχνει η Ελληνική Τηλεόραση εκείνες οι εικόνες δεν είναι ακατάλληλες; Είναι. Αλλά δεν υπάρχει απαγόρευση. Η απαγόρευση ήθλε για θέματα Γνώσεως και Ιστορίας! Όχι στην εγκυκλοπαιδικήν ενημέρωση όσων είναι κάτω των οκτώ ετών σημαίνει η απαγόρευση!!! Ακατανόητα πράγματα.

Αφήσατε ελεύθερα τα παιδιά να παρακολουθούν και τα δύο έργα.