«Βουλιάζουν» αυτό το τριήμερο από κόσμο τα Καλάβρυτα, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει ξεπεράσει στο 90% και τη ζήτηση να είναι μεγάλη όλες αυτές τις ημέρες πριν από την 28η Οκτωβρίου από τους επισκέπτες.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο τα Καλάβρυτα βλέπουν τόσο κόσμο, γεγονός που έχει δώσει μεγάλη πνοή στα καταστήματα και στην αγορά, παρόλο που όλο που οι συνθήκες και τα μέτρα προστασίας, παραμένουν ένας ανασταλτικός παράγοντας για αποδράσεις και ταξίδια.

Το σκηνικό αυτό ήταν αναμενόμενο με βάση τα κρατήσεις που είχαν ξεκινήσει από την αρχή του Οκτωβρίου για αυτό το τριήμερο και το είχε δηλώσει από τότε ο πρόεδρος της ένωσης των ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς μιλώντας στο patrasevents.gr.

«Το περιμέναμε και οι προσδοκίες μας δικαιώθηκαν τουλάχιστον για αυτές τις μέρες» αναφέρει. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων και των επαγγελματιών ο κόσμος που έχει ανέβει ή είναι να ανέβει για το Σαββατοκύριακο στα Καλάβρυτα, κυμαίνεται μεταξύ των 2.500 και των 3.000 ατόμων.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από την Αθήνα, αρκετοί από την Πάτρα και άλλοι από διάφορα σημεία της Δυτικής Ελλάδος και της Πελοποννήσου.

Ένας μεγάλος όγκος των επισκεπτών ανέβηκε στα Καλάβρυτα παραμονή ή και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζοντας να μην εργαστούν την Παρασκευή και να πάρουν άδεια για να κάνουν έτσι φθινοπωρινό πενθήμερο απόδρασης στην όμορφη γραφική πόλη.

Η ζωή που έχουν πάρει αυτές τις μέρες τα Καλάβρυτα είναι ένα στοιχείο αρκετά ενθαρρυντικό για τη συνέχεια της χειμερινής σεζόν στην οποία στηρίζονται δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης.

Η εικόνα στα Καλάβρυτα αυτές τις μέρες θυμίζει εποχές πριν από την πανδημία και η αλήθεια είναι ότι τέτοια ζωή είχε να δει η πόλη εδώ και πάνω από έναν χρόνο.


Ενδιαφέρον για την περίοδο των γιορτών

Το επίσης θετικό είναι ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από τώρα για την περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και γενικότερα για εκείνες τις  μέρες. Κρατήσεις όμως μέχρι τώρα είναι ελάχιστες με τον Κωνσταντίνο Δαφαλιά να τονίζει πάνω στο θέμα: 

"Το θετικό είναι ότι έχουν ξεκινήσει τα τηλέφωνα για τις γιορτές, γεγονός που δείχνει από τον κόσμο ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Ελπίζουμε αυτό το ενδιαφέρον να μετατραπεί σε κρατήσεις και να έχουμε επισκέπτες την περίοδο των γιορτών, προχωρώντας φέτος σε μια ομαλή χειμερινή σεζόν, χωρίς προβλήματα από τον κορωνοϊό" 

Σημειώνουμε ότι  τα ξενοδοχεία, τα μαγαζιά και γενικότερα η αγορά των Καλαβρύτων τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα και το πρωτόκολλο, με τους επαγγελματίες να δείχνουν μία υπεύθυνη στάση στο σύνολο τους, γεγονός που εγγυάται την ασφάλεια των επισκεπτών.