Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την 28η Οκτωβρίου η πρεμιέρα της επετειακής παράστασης θεάτρου σκιών «1940 ο βομβαρδισμός της Πάτρας» από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό.

Μια παράσταση όπου το φιλοθεάμον κοινό τίμησε με την παρουσία του και η προσέλευση ήταν συγκινητική. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί και το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου στο Περί Σκιών.

Όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών συμμετέχουν στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1940. Μια παράσταση με το τελεσίγραφο του Ιταλού πρέσβη στον Μεταξά και το ιστορικό ΟΧΙ, το έκτακτο ανακοινωθέν, με αναφορές στο πολεμικό καταφύγιο στα Ψηλαλώνια, το βομβαρδισμό της συνοικία του Αγ. Διονυσίου στην Αγγλικανική Εκκλησία και στην Τριών Ναυάρχων. Τα ηχητικά ντοκουμέντα της Εθνικής Επετείου πλαισιώνουν την φωνή του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού με τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πόλη, τους βομβαρδισμούς των Ιταλών, τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων και τον ξεσηκωμό των Πατρινών τις πρώτες ώρες του πολέμου. Η συνέχεια επί της σκηνής στο Περί Σκιών.

3 Παραστάσεις
Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ.
Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ. και στις 5:30 μ.μ.
Τηλ. Κρατήσεων θέσεων: 6947938358
Περί Σκιών: Νόρμαν 20, Αγ. Διονύσιος. Πάτρα
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 6 € (κλήρωση φιγούρες)

Για την ασφαλή διεξαγωγή της παράστασης οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό (εμβολιασμού/νόσησης/rapid-test τελευταίου 48ώρου). Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Τα παιδιά έως 11 ετών θα προσκομίζουν δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου.