Εφτά καρναβαλικά άρματα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν παραγγελθεί από τον καρναβαλικό οργανισμό στο καρναβαλικό συνεργείο για να κατασκευαστούν, με τον δήμο να προχωράει τις προετοιμασίες του, τουλάχιστον σε ότι αφορά αυτή την πτυχή της διοργάνωσης.

Τα άρματα αυτά δεν είναι ακόμα σίγουρο για το που θα χρησιμεύσουν και το ποιος θα είναι ο ρόλος τους, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το ζήτημα των παρελάσεων και αν τελικά αυτές πραγματοποιηθούν και με ποιον τρόπο.

Όμως η παραγγελία τους είναι σίγουρα μία θετική ένδειξη σε ότι έχει να κάνει με τη διοργάνωση του ερχόμενου Πατρινού Καρναβαλιού αφού φανερώνει την πρόθεση του δήμου να είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμος, ανεξάρτητα από το αν τελικά επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες την παρέλαση.

Ακόμα και σε περίπτωση που δεν γίνουν οι παρελάσεις τα άρματα αυτά δεν θα πάνε χαμένα, θα χρησιμεύσουν για άλλες καρναβαλικές εκδηλώσεις που είναι σίγουρο ότι θα γίνουν κατά την διάρκεια της φετινής αποκριάς.

Από την άλλη βέβαια ενώ ο δήμος και ο καρναβαλικός οργανισμός έχουν προχωρήσει σε αυτήν την εντολή για την κατασκευή των αρμάτων, το οξύμωρο είναι ότι δεν έχουν κάνει κάτι ανάλογο σε ότι αφορά τα καρναβαλικά πληρώματα και τις προετοιμασίες τους.

Οι καρναβαλιστές ακόμα δεν έχουν πάρει καμία επίσημη ενημέρωση για τον σχεδιασμό του δήμου και κυρίως για το ζήτημα των παρελάσεων, έτσι ώστε να ξέρουν το τι θα κάνουν με τις δικές τους προετοιμασίες που απαιτούν νέες παραγγελίες στολών και νέες κατασκευές, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι παλιότερες κατασκευές τους έχουν σχεδόν καταστραφεί από τις καιρικές συνθήκες, στο προαύλιο του Πετρωτού.

Ο δήμος, όμως, από την δική του πλευρά περιμένει και αυτός ένα σινιάλο από την κυβέρνηση και την επιτροπή, σινιάλο που δεν έρχεται και μάλλον θα αργήσει να ξεκαθαρίσει μετά την νέα έξαρση που ήδη κυριαρχεί στον υγειονομικό χάρτη της χώρας.


Η πιο "πλούσια" παρέλαση αν γίνει

Πάντως, αν γίνει φέτος παρέλαση θα έχουμε, σύμφωνα με την πληροφορία αυτή και νέα καρναβαλικά άρματα, τη στιγμή που τα εννέα καινούργια άρματα του 2020 δεν τα έχουμε δει, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε παρελάσεις.

Οπότε με τα εννιά του 2020 και τα εφτά του 2022 θα έχουμε σύνολο 15 καρναβαλικά νέα άρματα που είναι να παρελάσουν στους δρόμους της Πάτρας. Θα πρόκειται ίσως για την πιο "πλούσια" καρναβαλική παρέλαση από πλευράς αρμάτων του δήμου.

Όμως η αβεβαιότητα και η εκκρεμότητα που "γεννάει" αυτή, είναι ένα ζητούμενο ακόμα και για το καρναβαλικό συνεργείο. Βλέπετε, η εντολή για τα νέα άρματα άργησε κάπως να έρθει – προφανώς λόγω της κατάστασης – και το καρναβαλικό συνεργείο θα πρέπει να τρέξει για να προλάβει.

Κάτι που δεν είναι και τόσο σίγουρο από τη στιγμή που τα πάντα βρίσκονται ακόμα στον «αέρα»…