Έκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας, μετά τη φονική καταδίωξη, το περασμένο Σάββατο από αστυνομικούς του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα.

Το βράδυ της Πέμπτης ομάδες διαδηλωτών, έκλεισαν για ακόμη μια φορά τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις που απομάκρυναν τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, κινήθηκαν προς την περιοχή, Κρίνες Κορινθίας, όπου απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή.

Ρομά έκλεισαν την Πατρών - Πύργου με φωτιές

Νωρίτερα, περίπου 30 άτομα απέκλεισαν την Εθνική οδό Πύργου-Πατρών στο ύψος της Γαστούνης στα φανάρια ανάβοντας φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα, μετά από πυροβολισμούς αστυνομικών. Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 10.00 μ.μ. όταν οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν “Δικαιοσύνη” και είχαν ανάψει φωτιές σε λάστιχα ώστε να δημιουργήσουν μπλόκο για τους οδηγούς στο δρόμο.

Η Ε.Ο παρέμεινε για πάνω από δύο ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, οδηγοί που προσέγγισαν το μπλόκο λόγω αγνοίας της ύπαρξης του δέχθηκαν πέτρες στα αυτοκίνητα τους από τους συγκεντρωμένους.

Νωρίτερα στην Αχαΐα, διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους ίδιους λόγους, απέκλεισαν για περίπου μιάμιση ώρα τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Πάτρα με τις δημοτικές ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων.

Εμπόλεμη ζώνη τα Σαγέικα - Έβαλαν φωτιά φωτιά σε κάδους και λάστιχα

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το βράδυ της Πέμπτης και η νέα εθνική οδός Πατρών - Πύργου στο ύψος των Σαγεΐκων, καθώς Ρομά έκλεισαν τον δρόμο και έβαλαν φωτιά σε κάδους και λάστιχα.