Με αποστάσεις και μέτρα προστασίας έγινε η παρέλαση στην Πάτρα της 28ης Οκτωβρίου, με ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους μαζί, καθώς δεν υπήρχε διαχωρισμός και με το κέντρο της Πάτρας να γεμίζει από κόσμο λόγω και του καλού καιρού που έκανε.

Όμως το ανησυχητικό, που σίγουρα θα παρατήρησαν όσοι κατέβηκαν στο κέντρο της Πάτρας, ήταν ότι σε αρκετά σημεία της παρέλασης, οι θεατές δεν κρατούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Αν δεν ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, οι αποστάσεις μεταξύ τους δεν ήταν μεγάλες, στην προσπάθεια τους να πάρουν μία μπροστινή θέση και να δουν από κοντά την παρέλαση (ειδικότερα στο ύψος της Τριών Συμμάχων με την Αγίου Νικολάου). 

Επιπλέον δεν φορούσαν όλοι τις μάσκες τους και αρκετοί αντί να τις φορούν τις είχαν κρεμασμένες στο σαγόνι τους, τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι. Η μάσκα βέβαια δεν είναι υποχρεωτική για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά μιλάμε για μια παρέλαση. 

Όλα αυτά τα λέμε όχι για να προδικάσουμε καταστάσεις που ελπίζουμε να μην έρθουν, αλλά γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παρελάσεις, αν δεν τηρούνταν τα μέτρα θα μπορούσαν να εξελιχτούν σε υγειονομικές βόμβες.

Καλό είναι που τιμάμε τους προγόνους μας και το έπος του ’40, καλά είναι τα μηνύματα για το «Όχι», αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά θα πρέπει να φροντίζουμε για την προστασία των γύρω μας, των δικών μας ανθρώπων, αλλά και των συνανθρώπων μας.

Μη ξεχνάμε ότι η Αχαΐα βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη…