Οι νέοι της Πάτρας, οι μαθητές, οι φοιτητές και τα τμήματα στρατού τίμησαν τους προγόνους τους που πολέμησαν για την ελευθερία αυτής της χώρας και με την στάση τους έκαναν τον Τσώρσιλ να πει το περίφημο "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες".

Τα νιάτα της πόλης με λεβεντιά, σεβασμό και περηφάνια ξεχύθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, δείχνοντας την επιθυμία τους για να τιμήσουν το έπος του ’40 και παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με όλα αυτά τα μέτρα προστασίας και τον νομό να έχει μπει και πάλι στην κόκκινη ζώνη του υγειονομικού χάρτη, είπαν το δικό τους μεγαλειώδες «Όχι», απέναντι στον φόβο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δική τους γενιά.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με ποικίλους τομείς, σε μια εποχή που έχει αρκετά στοιχεία από το σκοτάδι των ετών του Β’ παγκόσμιου πολέμου και τα χρόνια του ολοκληρωτισμού που στοίχισαν τόσες ανθρώπινες ζωές.

Σκοτάδι που όμως με την παρουσία τους σε αυτή την παρέλαση που έγινε σε μία ηλιόλουστη μέρα, κάτω από ένα ήλιο που έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας τους Έλληνες και που σκεπάζει αιώνια αυτή τη χώρα, έγινε φως.

Φως που έλαμψε παντού…