Κατά του νοσοκομείου Τρικάλων με μήνυση και αγωγή ύψους 800.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια έχει κινηθεί η οικογένεια 16χρονης που το 2019 έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Καραμπασιάδης μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η 16χρονη ήταν υγιέστατη, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, ωστόσο μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο νοσοκομείο κατέληξε «χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε από τι έπασχε και για ποιο λόγο απεβίωσε».

Το περιστατικό έγινε το 2019 και σύμφωνα με τον κ. Καραμπασιάδης οι γονείς καταγγέλλουν ότι «το προσωπικό του νοσοκομείου έδειξε πλήρη αδιαφορία, ότι το κορίτσι υποβλήθηκε μόνο στις υποτυπώδεις εξετάσεις και για αυτό δεν μιλάμε για ιατρικό σφάλμα αλλά για ιατρική αμέλεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς καταγγέλλουν ότι επί μια εβδομάδα στο κορίτσι χορηγούνταν μόνο ορός. «Εμείς πήραμε εισαγγελική παραγγελία για να παραλάβουμε όλο τον φάκελο, όλα τα ιατρικά έγγραφα και όντως με πραγματογνώμονες και γιατρούς και παρατηρήσαμε ότι είχαμε σωρεία νεκρών και παραλείψεων», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως τόνισε η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη στην οικογένεια «δεδομένου ότι δεν έγινε καμία περαιτέρω εξέταση». Όλα αυτά συνέβησαν, όπως εξήγησε ο δικηγόρος, σε μια εποχή που υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1 «και μόνο μετά από 5 μέρες νοσηλείας έκανε ιδιωτικά την εξέταση και τελικά δεν είχε, αλλά ακόμα και αυτό το είδαν μετά από μέρες».