Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ένα εμβληματικό σύμβολο των διαχρονικών αγώνων των Ελλήνων για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Το «ΟΧΙ» επιβεβαιώνει την ακλόνητη θέληση μας, ακόμη και για αιματηρές θυσίες, όταν διακυβεύονται οι αξίες μας, τα ιδανικά και τα δίκαιά μας, τα όσια και τα ιερά μας.

Ως εκ τούτου, το Έπος του ‘40 μάς υπενθυμίζει ότι η ψυχική ενότητα του 'Έθνους είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για την αντιμετώπιση κάθε εξωτερικής απειλής.

Επιπλέον, μάς δείχνει ότι με οδηγό την πίστη μας στο Θεό και με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε και τώρα την ανάταση της πατρίδας μας και να πορευτούμε ενωμένοι σε μια αναγεννητική πορεία, αντάξια των ιστορικών παρακαταθηκών του Έθνους μας.

Παράλληλα, όμως, ως Πατρινοί, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940 η πόλη μας πλήρωσε πρώτη το αιματηρό τίμημα του πολέμου, θρηνώντας θύματα από τον άνανδρο βομβαρδισμό της ιταλικής αεροπορίας.

Επιτέλους, λοιπόν, θα πρέπει να τιμούμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα και τη μνήμη των νεκρών μας. Και γι’ αυτό, ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας, προτίθεμαι να αναλάβω μια σειρά από σχετικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και τους αρμοδίους φορείς.