Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε, συνοδεία φιλαρμονικής, το ταξίδι της προς την τελευταία της κατοικία στο Α' Νεκροταφείο, δίπλα στον πατέρα της. Στάση έγινε μπροστά στη Βουλή, με τον κόσμο να χειροκροτά. Κόσμος έξω από τη Μητρόπολη χειροκροτούσε φωνάζοντας «Αθάνατη», μόλις είδε το φέρετρο και πετούσε λουλούδια, φωνάζοντας «Αθάνατη», ενώ τις αποδίδονται στρατιωτικές τιμές. Κοντά της στην πομπή, βρίσκονται τα παιδιά της, ο σύζυγός της και η αδελφή της. Περίπου 300 άτομα βρίσκονται στην πομπή μαζί με την οικογένεια, ενώ κατά μήκος της διαδρομής βρίσκεται πλήθος κόσμου.

Στο Α' Νεκροταφείο πληθαίνει ο κόσμος που την περιμένει, μεταξύ των οποίων και όσοι ήταν στην κηδεία και δεν την συνόδευσαν πεζή. Οι στρατιώτες είναι παραταγμένοι και η φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού είναι έτοιμη να παίξει το Πένθιμο Εμβατήριο.

Στην κεφαλή της πομπής βρίσκεται αξιωματικός. ενώ μετά την ταφή, η σημαία θα παραδοθεί στον σύζυγό της και τα παράσημα στα τρία της παιδιά. Εννέα στρατιώτες θα ρίξουν τρεις φορές πυροβολισμούς στον αέρα. Η κηδεία της γίνεται με τιμές εν ενεργεία υπουργού, ενώ οι σημαίες σε όλη τη χώρα κυματίζουν μεσίστιες, καθώς κυρήχθηκε εθνικό πένθος


Πηγή: protothema.gr