Αυξάνονται συνεχώς οι αναφορές για τη δράση συμμορίας ανηλίκων που περιφέρεται κοντά στον μώλο της Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στο κομμάτι μεταξύ της ιχθυόσκαλας και του παλιού λιμανιού.

Σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν γίνει μια ομάδα από ανηλίκους εξαναγκάζει με τη βία κυρίως νέους που περνούν από εκεί τις νυχτερινές ώρες, να τους δίνουν τα κινητά και τα χρήματα που έχουν πάνω τους, προσπαθώντας να τους ληστέψουν.

Οι αναφορές αυτές που θυμίζουν Αθήνα και δείχνουν το πόσο έχει αυξηθεί η παραβατικότητα και έχουν αγριέψει τα πράγματα, ακόμα και στις τάξεις των ανηλίκων, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, γεγονός που φανερώνει ότι οι ομάδες αυτές δρουν πλέον με οργανωμένο τρόπο.

Μάλιστα τις προάλλες μία ομάδα μαθητών, στο ύψος του λούνα παρκ κόντεψε να πέσει θύμα ληστείας όταν δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα ανηλίκων που αρχικά τους επιτέθηκε λεκτικά και στη συνέχεια ασκώντας τους πίεση, ζήτησαν να τους δώσουν τα κινητά και τα χρήματα που είχαν πάνω τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές η ομάδα αυτή αποτελείται από τουλάχιστον 10 άτομα οι περισσότεροι των οποίων είναι στην ηλικία των 14 και δρα κυρίως τις νυχτερινές ώρες, σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από το σκοτάδι αφού δεν υπάρχει φωτισμός. 

Παρόμοιο περιστατικό έγινε και το περασμένο καλοκαίρι κοντά στην περιοχή του Φάρου και της Ιχθυόσκαλας. Η κατάσταση, σύμφωνα με αρκετούς Πατρινούς, στο κομμάτι αυτό της παραλιακής ζώνης, αλλά και στο Νότιο Πάρκο, τείνει να ξεφύγει, με τις αναφορές για κλοπές και γενικότερα για παραβατικές συμπεριφορές, να γίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση.