Ανάστατοι όσο και εξοργισμένοι είναι ιδιοκτήτες και ένοικοι πολυκατοικίας στα Προσφυγικά, μετά την έλευση δύο οικογενειών ρομά, σε ορόφους του κτηρίου.

Ειδικότερα, δύο οικογένειες τοποθετήθηκαν μεσοβδόμαδα σε πολυκατοικία στο ύψος του γηπέδου των Προσφυγικών, με τα παράπονα των γειτόνων τους να είναι έντονα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων στο patrasevents.gr, από τις πρώτες ώρες παραμονής τους στη νέα τους στέγη, παρότι το πρόγραμμα που αφορά τη μετεγκατάσταση των ρομά σε σπίτια και διαμερίσματα κάνει λόγο για το Νοέμβριο και όχι νωρίτερα, οι ρομά δεν σταματούν να κάνουν φασαρία, αγνοώντας επιδεικτικά τις ώρες κοινής ησυχίας, με τους κανόνες καθαριότητας παράλληλα να μην υφίστανται στους κοινόχρηστους χώρους.

Ιδιοκτήτες και ένοικοι δηλώνουν έξαλλοι με το εν λόγω πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση των περιουσιών τους αλλά και της γειτονιάς τους ευρύτερα, επισημαίνοντας πως θα εξαντλήσουν κάθε νομική οδό ώστε να επανέλθει η τάξη στην πολυκατοικία τους.

"Στην πολυκατοικία μας όλοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οπότε η έλευση των ανθρώπων αυτών πέρα όλων των άλλων ενδέχεται να δημιουργήσει υγειονομικά προβλήματα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μιας και ούτε εμβολιασμένοι είναι αλλά έχει αποδειχτεί πως δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες κατά της πανδημίας" τόνισε χαρακτηριστικά κάτοικος της εν λόγω πολυκατοικίας, επισημαίνοντας πως οι ιδιοκτήτες που πρόσφεραν τα σπίτια τους για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να έρθουν προ των ευθυνών τους.