Παραμένει η αναστάτωση στην Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη μη συνέχιση της συνεργασίας με έξι καθηγητές και την ανακοίνωση της εξέλιξης αυτής εκ μέρους των υπευθύνων στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι σπουδαστές με επιστολή τους εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους έξι καθηγητές που βρίσκονται στο πλευρό τους από τα πρώτα χρόνια της σχολής και έχουν ζητήσει άμεση συνάντηση τόσο με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του δημοτικού περιφερειακού θέατρου Λούκα Θάνο, αλλά και τον υπεύθυνο σπουδών της δραματικής σχολής, τον Περικλή Μουστάκη.

Οι έξι καθηγητές στους οποίους ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους με τη σχολή είναι ο χορογράφος Έντυ Λάμε, η χορογράφος Όλγα Σπυράκη, ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Ήμελλος, η χορογράφος Γεωργία Παϊζή, ο καθηγητής υποκριτικής Νίκος Γιαλέλης και η ηθοποιός Παρθενόπη Μπουζούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές αυτοί προτίθεται να ζητήσουν συνάντηση με τον δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη για το θέμα, ενώ αναμένεται να εκδώσουν επιστολή για την εξέλιξη αυτή.

Όπως αναφέρουν κύκλοι που γνωρίζουν καλά το όλο θέμα η σύμβαση με τους έξι καθηγητές αυτούς που είναι αρκετά χρόνια στη Δραματική της Πάτρας έληξε και δεν ανανεώνεται επειδή το διδακτικό προσωπικό είναι αρκετά μεγάλο σε αριθμό, ύστερα από προσθήκες που έγιναν πριν από ένα σχεδόν χρόνο.

Ωστόσο, για τους καθηγητές το σημαντικό είναι το timing που τους ανακοινώθηκε αυτή η εξέλιξη, αφήνοντας τους επί της ουσίας άνεργους κάτι που αποτελεί στις εποχές που ζούμε και με την κρίση που εξακολουθεί να υπάρχει στο θέατρο και στον πολιτισμό, μια από τις κύριες πηγές εισοδήματος τους.