Με πρωτοβουλία της Κοινότητας Άνω Καστριτσίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και το Δασαρχείο Πατρών πραγματοποιείται δράση την Κυριακή 31 Οκτωβρίου με σκοπό τον καθαρισμό του δάσους του Καρκαλού. Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της Κοινότητας προκειμένου να σωθεί το τελευταίο πευκοδάσος του Δήμου Πατρέων με την σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Πατρών.

"Ο καθαρισμός του δάσους του Καρκαλού απαιτεί δουλειά και υπομονή, αλλά τα οφέλη σε βάθος χρόνου θα είναι τεράστια: κατά πρώτον το δάσος θα καταστεί επισκέψιμο και προσβάσιμο από εκδρομείς, μαθητές σχολείων κλπ.. Κατά δεύτερον, εφόσον το Δασαρχείο δημιουργήσει Πρωτόκολλο Υλοτομίας, θα μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ξυλεία, όσοι χωριανοί μας έχουν ανάγκη, προς ατομική χρήση. Σε μια ύστερη φάση κατόπιν μελέτης μπορούν να δημιουργηθούν δρόμοι και αντιπυρικές ζώνες ως μέτρο πυρασφάλειας.

Με αυτόν τον τρόπο, το δάσος του Καρκαλού, ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή μας, θα πάψει να αποτελεί μια πυριτιδαποθήκη, η οποία μας επαναφέρει τον ίδιο εφιάλτη κάθε χρόνο με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να γίνει η αρχή στις 31 Οκτωβρίου, ώστε να κάνουμε τον Καρκαλό ένα δάσος όπως του αξίζει. Και επειδή συμπτωματικά η ημερομηνία της δράσης συμπίπτει με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, η Κοινότητα δράττει της ευκαιρίας να ευχαριστήσει τους 70 εθελοντές της Κοινότητας, οι οποίοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στάθηκαν ως αν άγρυπνοι φρουροί για την ασφάλεια του τόπου μας.

Θερμές ευχαριστίες αναλογούν στους εθελοντές Δασοπυροσβέστες, την Λέσχη 4x4, το Δασαρχείο Πατρών, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων και την Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας Αχαΐας.", αναφέρει ανακοίνωση.