Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, επισκέφτηκαν την Τρίτη τους μαθητές του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Καστριτσίου, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στη συγχώνευση τμημάτων που προχωρά και στο δικό τους σχολείο.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, συνομίλησαν αρκετή ώρα με τους μαθητές, αλλά και με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βρίσκονταν στο χώρο για να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των παιδιών τους.

Η Δημοτική Αρχή, είναι στο πλευρό και θα στηρίξει με κάθε τρόπο, τον αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Μάλιστα, αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση, ότι η απόφαση για τις συγχωνεύσεις, έρχεται σε μία περίοδο που απαιτούνται ακόμα περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών και αραίωση τμημάτων, λόγω αφενός των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει με την τηλεκπαίδευση, αλλά και των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους.