Μικρή ήταν η ανταπόκριση των φοιτητών στον ερχομό της κινητής μονάδας της 6ης ΥΠΕ στο Πανεπιστήμιο Πατρών για τον εμβολιασμό των σπουδαστών που δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο τους.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης και της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση των σπουδαστών για τον εμβολιασμό και τον κορωνοϊό, το παρών έδωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας και του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

Εκεί ήταν ασφαλώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας και ο αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, δύο από τους ακαδημαϊκούς που έχουν δώσει τον δικό τους αγώνα για την ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Παρ’ όλα αυτά η ανταπόκριση των φοιτητών στο να κάνουν το εμβόλιο στην κινητή μονάδα της 6ης ΥΠΕ ήταν αρκετά μικρή. Μόλις έξι με οχτώ φοιτητές έσπευσαν και έκαναν το εμβόλιο. Το ίδιο μικρή είναι η ανταπόκριση των φοιτητών στο εμβολιαστικό κέντρο που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό των σπουδαστών είναι γεγονός ότι έχει ήδη εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, πριν καν ξεκινήσει η ακαδημαϊκή χρονιά.

Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 85%, με βάση τις εκτιμήσεις, όμως το 15% που δεν έχει εμβολιαστεί αντιστοιχεί σε έναν σημαντικό αριθμό σπουδαστών που παραμένει αθωράκιστος και μπορεί να μολύνει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Μπούρας για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Η κατάσταση πάντως στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο θέμα της διασποράς του ιού είναι σύμφωνα με πληροφορίες ελεγχόμενη.

Τα μέτρα προστασίας έχουν αποδώσει καρπούς και έχουν προστατεύσει την συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με ανάρτηση του και ο Χρήστος Μπούρας που αναφέρει τα εξής απαντώντας σε ορισμένες φήμες που μιλούσαν για νοσηλείες φοιτητών σε νοσοκομεία.

«Μετά τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ότι νοσηλεύονται σε μονάδες covid-19 νοσοκομείων της περιοχής μας μεγάλος αριθμός φοιτητών, διδασκόντων και διοικητικών υπαλλήλων, η Πρυτανική Αρχή επιθυμεί να σας ενημερώσει ότι όσα κρούσματα έχουν παρουσιαστεί είναι με ήπια συμπτώματα. 

Ειλικρινά λυπούμαστε για τη διασπορά αυτή, η οποία μόνο σύγχυση δημιουργεί και εντυπώσεις. Καλούμε όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».