Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Μετά την πρόταση - κόλαφο του εισαγγελέα της έδρας Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη την περασμένη Πέμπτη, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη της 36χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η δίκη έχει μπει στην τελική ευθεία με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.
Συνέχεια με τις αγορεύσεις των συνηγόρων

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει με την αγόρευση του συνηγόρου της Ιωάννας Νίκου Αλεξανδρή. Ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση αγόρευσε πρώτος ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας πως «η μεγαλύτερη καταδίκη της κατηγορούμενης είναι ότι κατάφερε να κάνει την Ιωάννα σύμβολο δύναμης». Η 36χρονη, μόλις άκουσε την τοποθέτηση του δικηγόρου ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής, το λόγο θα πάρει η υπεράσπιση, με τον συνήγορο της 36χρονης Σάκη Κεχαγιόγλου και τους συνεργάτες του. Όταν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την απόφασή του.
Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Την καταδίκη της 36χρονης σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την απόρριψη του αυτοτελούς ισχυρισμού της υπεράσπισης για τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε από το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο κ. Μαστραντωνάκης έκανε λόγο για «σχέδιο εξόντωσης, ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και ανθρωποκτόνο εγωισμό» της κατηγορούμενης, η οποία -όπως σημείωσε- επιτέθηκε στην Ιωάννα «ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή».

«Καταδίκασε την Ιωάννα να ανεβαίνει κάθε μέρα εφ’ όρου ζωής έναν Γολγοθά», τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, ενώ έδειξε και φωτογραφίες με τα λιωμένα από το καυστικό υγρό ρούχα της Ιωάννας λέγοντας με σπασμένη φωνή «δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια».