«Μου αρέσει αυτή η εποχή. Τη θεωρώ μυστήρια, πολύ σκοτεινή και πολύ φωτεινή ταυτόχρονα. Όλες αυτές τις αντιθέσεις τις αντιλαμβάνομαι», δήλωσε ο Αργύρης Πανταζάρας για την τρέχουσα περίοδο, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Ερωτηθείς εάν παίρνει τοις μετρητοίς την άποψη του κόσμου για εκείνον, σημείωσε: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λένε πίσω από την πλάτη μου. Δεν είναι δική μου ευθύνη τι εικόνα έχει ο άλλος για μένα. Για το τι νομίζει και το τι λέει, δεν ευθύνομαι εγώ».

Έπειτα, εξήγησε με ποια κριτήρια επιλέγει να συμμετάσχει σε μία δουλειά, αλλά και γιατί απορρίπτει κάποιες επαγγελματικές προτάσεις. «Κάθε φορά λέω κάποια "όχι" σε κάποιους ρόλους και εγχειρήματα. Δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις πεποιθήσεις. Έχει να κάνει με το τι σε ιντριγκάρει και τι σε απασχολεί τη δεδομένη στιγμή. Πολλές φορές λένε πως με τα "όχι" χτίζονται καριέρες. Με τα ισχυρά "ναι" φτιάχνεις τον δικό σου δρόμο», τόνισε και πρόσθεσε:

«Φέτος είπα "όχι" στην τηλεόραση, γιατί αυτή τη στιγμή έχω να επενδύσω πολύ ισχυρά στο θέατρο, στο σινεμά και θα σου έλεγα πως προετοιμάζω ένα έδαφος μελέτης, που αφορά τα επόμενα βήματά μου», σημείωσε για την επιλογή του να μην κάνει τηλεόραση φέτος και συμπλήρωσε: «Θα τολμήσω να σου πω ότι με τα δικά μου πράγματα ο τζίρος ανεβαίνει πολύ περισσότερο. Έχω βρει έναν τρόπο, με τις δουλειές που επιλέγω, να ξεπερνάει ακόμα και αυτό που λες».

Ερωτηθείς αν αναπτύσσει φιλίες με συναδέλφους του, ισχυρίστηκε: «Έχω! Όχι μόνο φίλους, αλλά και ανθρώπους που θαυμάζω. Δεν είδα ποτέ τη δουλειά μου ανταγωνιστικά. Είναι μία δουλειά που ξεκινά από τον εαυτό σου και τη μοιράζεσαι με κάποιους άλλους».

Όσον αφορά το πολυτιμότερο πράγμα που δίνει σε εκείνη που αγαπά, σημείωσε: «Το πιο τρελό πράγμα που μπορώ να προσφέρω από αγάπη, είναι η αφοσίωσή μου και η πίστη μου».