Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝΔΕΣΥ) με ανακοίνωσή της ενημερώνει τον κόσμο της εργασίας στην Πάτρα: "ότι η καταστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών στην περιοχή μας συνεχίζεται κάτω από συνθήκες επιβολής κομματικού «στρατιωτικού νόμου».

Την περασμένη εβδομάδα έλαβαν χώρα οι προδιαγεγραμμένες για το αποτέλεσμά τους «εκλογές» στο Ε.Κ. Πάτρας με τη συμμετοχή αποκλειστικά αυτών, οι οποίοι 3,5 χρόνια πριν, με τη χρήση βίας και την επίταξη επίλεκτων ομάδων κρούσης κατέλαβαν τον κορυφαίο συνδικαλιστικό θεσμό εκπροσώπησης εργαζομένων της περιοχής μας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας. 

Η επικράτηση με ποσοστό πάνω από 70% της παράταξης του ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) και η προσχηματική συμμετοχή παρατάξεων-δεκανίκια μόνο διαδικασίες σε ολοκληρωτικά δικτατορικά καθεστώτα μπορεί να θυμίσει.

Οι εκλογές – παρωδία που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν οι ίδιοι καταληψίες χωρίς ίχνος δημοκρατικών αξιών, με πρακτικές ανθρωποφαγίας και εμμονικής διάλυσης όσων οι ίδιοι αδυνατούν να ελέγξουν, επιβεβαιώνουν ότι ο θεσμός του Δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου Εκπροσώπησης Εργαζομένων διανύει τη χειρότερη περίοδό του.

Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝΔΕΣΥ) δεν κάνει βήμα πίσω από τις πολιτικές και ιδεολογικές αξίες της, οι οποίες δεν είναι άλλες από την δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την υπεράσπιση του δίκαιου και τη διεκδίκηση των συμφερόντων των εργαζομένων".