Ο τελευταίος καλλιτέχνης που έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην Πάτρα για την φετινή διοργάνωση του ArtWalk, είναι ο πολύ διάσημος, Guido Van Helten. Οι τεραστίων διαστάσεων φωτορεαλιστικές τοιχογραφίες του σε ξεχασμένα, άλλοτε χρήσιμα κτίρια, είναι αυτές που τον έκαναν αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Βάζει τον εαυτό του μέσα σε περιθωριοποιημένες κοινότητες, τις ερευνά φωτογραφικά και προσπαθεί να αντικατοπτρίσει την ουσία τους στις επιφάνειες που ζωγραφίζει.

Τα θέματa των τοιχογραφιών του ποικίλουν, όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες ανά τον κόσμο, η λειψυδρία, η εξαφάνιση και η αλλαγή των τοπικών παραδόσεων, η ενδοοικογενειακή βία, οι οικολογικές καταστροφές. Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να ζωγραφίσει μέσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Τσερνομπίλ για την 30η επέτειο του πυρηνικού ατυχήματος, παρά τον κίνδυνο της έκθεσης στην ακτινοβολία, και έκανε το ίδιο στην Avdiivka της Ανατολικής Ουκρανίας εν μέσω πολεμικής σύρραξης, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, για να τιμήσει τους καθημερινούς ανθρώπους της πόλης. Ο εξανθρωπισμός του χαρακτήρα των κτιρίων και η συμπλήρωση της αρχιτεκτονικής τέχνης με συναισθήματα, προσπαθώντας να εντάξει στην τοιχογραφία του το χρώμα και την υφή του υλικού του κτιρίου, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της καλλιτεχνικής διαδικασίας του.

Ο περιζήτητος καλλιτέχνης της street art, Guido Van Helten, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ArtWalk, έρχεται από την Αυστραλία για να προσθέσει στον αστικό ιστό της Πάτρας την τελευταία για φέτος εντυπωσιακή τοιχογραφία, στην οδό Κορίνθου 131

Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε μια πραγματικά επιβλητική τοιχογραφία να αποκαλύπτεται από την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, μέρα με τη μέρα, μπροστά στα «μάτια της πόλης»! 

Η 7η τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.