Σοκ έχει προκαλέσει στην Αχαΐα η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, με δεκάδες στελέχη της πολιτικής σκηνής, αλλά και απλός κόσμος να αποχαιρετούν αυτή τη γενναία γυναίκα που δεν σταμάτησε ακόμα και την τελευταία στιγμή της ζωής της να είναι μαχήτρια.

Κανείς, άλλωστε, δεν μπορεί να πιστέψει τον θάνατο μιας γυναίκας που πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα πρωταγωνιστούσε στην πολιτική σκηνή του τόπου. Από τη μάχη που γνωρίζαμε όλοι ότι έδινε με τον καρκίνο, ξαφνικά η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή, σόκαρε, αλλά και συγκίνησε άπαντες.

Με την Πάτρα και την Αχαΐα η Φώφη Γεννηματά είχε μία ιδιαίτερη σχέση, ενώ διατηρούσε φιλία με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είχαν πιστέψει στην πορεία της και στην πολιτική της διαδρομή.

Τα μηνύματα που έχουν ανέβει στα social media από συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και από κόσμο που την αποχαιρετά είναι δεκάδες. Αν η είδηση της επιδείνωσης της υγείας της, στις αρχές του μήνα, συγκίνησε άπαντες, η είδηση του θανάτου της τους λύγισε.

Ο αρχηγός της μείζωνος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος ανέβασε μία φωτογραφία στα social media με αυτή, λέγοντας της «καλό ταξίδι».

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης έγραψε το εξής συγκινητικό μήνυμα, με αφορμή την τελευταία τους συνάντηση: «Πρόεδρε θα σε θυμόμαστε για πάντα! Δεν θα ξεχάσω το ενδιαφέρον σου για την υγεία του πατέρα μου μετά τη φωτογραφία αυτή που βγάλαμε μαζί στην Χαλανδρίτσα στις 4/8/ φέτος. Με ευχαρίστησες για το τριαντάφυλλο που σου έδωσα και ζήτησες να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί…. Αιωνία σου η μνήμη!».


Ο Χρήστος Οικονόμου γράφει: "Aντίο Πρόεδρε...Αντίο Φώφη μας.. Ήσουν ένας αξιοπρεπέστατος έντιμος και πεντακάθαρος άνθρωπος, μια δυναμική μαχήτρια της πολιτικής και της ζωής, μια άξια σύζυγος και μητέρα. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να συνδράμω από κοντά... Τα λόγια είναι φτωχά, η Ελλάδα φτωχότερη...  Andreas Tsounis, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, σε σένα και στα παιδιά". 

Ο Αλέξης Σκαρμέας ανέβασε μία ανάρτηση που αναφέρεται στο πόσο κρίμα είναι να φεύγει τόσο νωρίς μία τόσο γενναία γυναίκα από τη ζωή, ενώ ο Νίκος Μοίραλης σε ανάρτηση του τονίζει ότι το δημοκρατικό κίνημα πενθεί.

Όμως κρίνοντας από τα δεκάδες μηνύματα για τον θάνατο της, δεν πενθεί μόνο το κίνημα. Πενθεί όλη η κοινωνία και η χώρα. Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά, πέρα από τα όσα πρόσφερε με την πολιτική της πορεία και διαδρομή, πρόλαβε να περάσει και ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όλους μας για τη μάχη κατά του καρκίνου, με την στάση της, τη συμπεριφορά της και τα λόγια της.

Μια στάση ζωής για όλους μας που πάντα πλέον θα υπάρχει στο θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου, ακόμα και αν αυτή λείπει...