Παράκληση προς τους γονείς να γίνονται τα self test στα παιδιά των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, τηρώντας την διαδικασία και τα όσα ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο, απευθύνει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αχαΐας το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί σε μεμονωμένα περιστατικά η υποψία ότι η διαδικασία των self test δεν τηρείται κανονικά, με τον τρόπο που ορίζει το πρωτόκολλο.

Ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr για το θέμα τονίζει: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι γίνεται κάτι τέτοιο. Αναφερόμαστε σε υποψίες που μας έχουν αναφέρει με τη σειρά τους ορισμένοι δάσκαλοι.

Το γενικό σύνολο των γονέων τηρεί την διαδικασία και έτσι πρέπει να κάνει. Είναι σημαντικό αυτό για να διασφαλίσουμε την υγεία στα παιδιά και γενικότερα στις σχολικές κοινότητες, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Απευθύνω λοιπόν θερμή παράκληση προς τους γονείς να τηρούν επ’ ακριβώς τη διαδικασία που ορίζεται με δύο self test την εβδομάδα. Έτσι προστατεύουμε τα παιδιά μας από τον ιό και διασφαλίζουμε τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης». 

Τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σε ότι αφορά τα κρούσματα σε δασκάλους και νηπιαγωγούς που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σταυρογιαννόπουλος εμφανίζεται μάλλον καθησυχαστικός. «Ο μέσος όρος των κρουσμάτων στους εκπαιδευτικούς των σχολείων την περασμένη εβδομάδα ήταν κοντά στα 10. Στους μαθητές ο μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν κοντά στα 30.

Υπάρχει μία μικρή αύξηση των μολύνσεων, όχι όμως σε σημείο που να προκαλεί μεγάλη ανησυχία και να μιλάμε για εξάπλωση της διασποράς στις σχολικές κοινότητες».

Το ποσοστό άλλωστε των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια είναι πάνω από 80%, όμως το 20% αυτό αντιστοιχεί σε έναν αριθμό που κυμαίνεται στους 500 με 560 εκπαιδευτικούς σε όλο τον νομό.

Δεν ισχύει η μειωμένη προσέλευση παιδιών

Τέλος, σε ότι αφορά τη μικρή προσέλευση των μαθητών, με τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όταν ακούνε για κρούσματα, ο κ. Σταυρογιαννόπουλος τονίζει:

«Δεν ισχύει η μικρή προσέλευση των μαθητών. Τα μαθήματα στο σύνολο των σχολείων γίνονται με πληρότητα μαθητών. Δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα που είχαμε την περασμένη χρονιά με τους λίγους μαθητές στις τάξεις. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι και η εξέλιξη της σχολικής χρονιάς θα είναι ομαλή, με όσο τον δυνατόν λιγότερα κρούσματα».