Σε επιφυλακή βρίσκονται στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα όταν ένας 20χρονος Ρομά σκοτώθηκε μετά από πυρά αστυνομικών, σε καταδίωξη που έγινε.

Σύμφωνα με εντολή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και ύστερα από σύσκεψη που έγινε, όλες οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς ή και στην κοινότητα της κάθε πόλης, θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποφυγή επεισοδίων.

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα από ομάδες Ρομά που θεωρούν ότι ο νεαρός 20χρονος με τα τρία παιδιά που φέρεται να συμμετείχε σε διάρρηξη αυτοκινήτου, δολοφονήθηκε από τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη κρατούνται και θα απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όμως το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο μετά το τραγικό αυτό περιστατικό και ήδη στον Ασπρόπυργο, αλλά και στην Ελευσίνα, έγιναν επεισόδια το βράδυ της Κυριακής.

Στην Πάτρα το κέντρο βάρους για το ενδεχόμενο επεισοδίων θα πέσει στην περιοχή της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου, εκεί δηλαδή που βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά, αλλά και στις συνοικίες των Ζαρουχλεΐκων, της Αγίας Τριάδας, των Προσφυγικών και της Γούβας όπου διαμένουν αρκετές οικογένειες της φυλής.

Παρόμοια επιφυλακή θα υπάρχει και στο Αίγιο και ειδικότερα στην περιοχή της Ροδοδάφνης όπου βρίσκεται ένας καταυλισμός Ρομά, αλλά και στην Κάτω Αχαΐα στη συνοικία των τσιγγάνων.  

Το σημαντικό για την αστυνομία είναι να μην δημιουργηθούν επεισόδια από καμία πλευρά και να περάσουν αυτές οι μέρες ομαλά, χωρίς να φορτιστεί και άλλο η ατμόσφαιρα. Για τον σκοπό αυτό η παρουσία των περιπολιών και των αστυνομικών δυνάμεων στην όλη περιοχή θα είναι διακριτική.