Η Ιλάειρα Σακελλαροπούλου είναι ένα κορίτσι μόλις 19 χρονών που σπουδάζει πλέον κοινωνιολογία στην Αθήνα και έχει μεγαλώσει στην Πάτρα.

Πέρα από τις σπουδές της η μεγάλη της αγάπη είναι το τραγούδι και η μουσική. Το ταλέντο της αυτό είχε την ευκαιρία να το δείξει τις περασμένες ημέρες σε όσους βρέθηκαν σε γνωστό πολιτιστικό χώρο της Πάτρας όπου τραγούδησε και έκανε την πρώτη της μουσική εμφάνιση.

«Από μικρή είχα φοβερό πάθος για τη μουσική. Η μητέρα μου, μου έβαζε να ακούω Μαρία Κάλλας και εγώ προσπαθούσα να την μιμηθώ» μας λέει όταν την ρωτήσαμε από που πήρε το κίνητρο για να ασχοληθεί με τη μουσική. 

«Ταυτιζόμουνα με τραγουδίστριες και όταν τις έβλεπα σε συναυλίες φανταζόμουν πόσο ωραία θα ήταν να είμαι και εγώ στη θέση τους. Επίσης η μουσική με έχει βοηθήσει να ξεπεράσω δύσκολους καιρούς στη ζωή μου. Ήταν πάντοτε δίπλα μου ακόμα και όταν δεν είχα κανέναν άλλον».

Το όνειρο της είναι να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια. «Η ιδέα του να βγάζω χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπώ περισσότερο από τίποτα άλλο μόνο χαρά μου προκαλεί», ενώ δεν κρύβει ότι «θέλω να πάω σε talent show. Έχω ως στόχο να πάω του χρόνου στο the voice. Πιστεύω ότι θα μου ανοίξει δρόμους και θέλω πολύ να ζήσω μια τέτοια εμπειρία».

Η 19χρονη φοιτήτρια της κοινωνιολογίας που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική και το τραγούδι μας παραχώρησε μια συνέντευξη στο patrasevents.gr. 


- Ποιο είδος της μουσικής αγαπάς περισσότερο και με ποιο ασχολείσαι κυρίως;

Το είδος μουσικής που λατρεύω είναι grunge. Έχω μία μεγάλη εμμονή με τους Nirvana. Επίσης μου αρέσει πολύ η πανκ/electro punk, καθώς η ροκ και η μέταλ.

Ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα είναι οι Red hot chili peppers. Βέβαια δυστυχώς αυτά τα είδη δεν ταιριάζουν πάντα στη φωνή μου οπότε πλέον έχω καταλήξει να τραγουδάω κυρίως ποπ τραγούδια.

- Στα περισσότερα παιδιά της ηλικίας σου αρέσει η ραπ και η χιπ χοπ…

Η νεολαία και γενικότερα τα παιδιά της ηλικίας της έχουν μια σαφή προτίμηση στα ακούσματα τους στη ραπ και στη χιπ χοπ μουσική. Μπορώ να καταλάβω το hype σχετικά με τη ραπ και τη χιπ χοπ μουσική.

Προφανώς υπάρχουν υπέροχοι ράπερς και έχει υπάρξει πολύ καλή χιπ χοπ μουσική. Για παράδειγμα ο tu pac είναι ένας ράπερ που μου αρέσει πολύ. Τώρα όσον αφορά τη μοντέρνα ελληνική τραπ, ο καθένας μπορεί να δει ότι είναι γεμάτη σεξιστικά σχόλια, κάνει ένα glorification στα ναρκωτικά και τα χρήματα, τα υλικά πράγματα. Πιστεύω πως είναι κακή επιρροή για τα παιδιά της ηλικίας μας, αν και αυτή είναι η γνώμη μου και μόνο.

- Θεωρείς ότι τα κυρίαρχα είδη και τα ρεύματα της μουσικής στην κάθε περίοδο αποτυπώνουν τις κοινωνικές τάσεις της κάθε εποχής;

Ναι αυτό είναι σίγουρο. Η μουσική της εποχής εκφράζει τις μόδες, τα κοινωνικά προβλήματα και τις τάσεις της κάθε εποχής. Οι μουσικοί συχνά εκφράζονται μέσω της τέχνης τους και επηρεάζονται από την κοινωνική πραγματικότητα.


- Η δική μας εποχή από ποιες τάσεις θα έλεγες ότι χαρακτηρίζεται μουσικά;

Η εποχή μας δυστυχώς δίνει περισσότερη βάση από ότι θα έπρεπε στα χρήματα, την εξωτερική εμφάνιση, στο σεξ, γιατί δυστυχώς αυτά πουλάνε. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στη μουσική. Βεβαίως υπάρχουν και πολλοί σύγχρονοι καλλιτέχνες που βγάζουν ποιοτική, απίστευτη μουσική. Παντού υπάρχουν και αρνητικά και θετικά.

- Σπουδάζεις κοινωνιολογία. Πες μου έναν μελετητή – θεωρητικό που οι ιδέες του θα έλεγες ότι ταυτίζονται και επιβεβαιώνονται με όλα αυτά που συμβαίνουν πλέον γύρω μας.

Ο κοινωνιολόγος με τον οποίο εγώ συμφωνώ και πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει σε κάποιο βαθμό τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα είναι ο Κούλεϋ με τη θεωρία του για τον κοινωνικό καθρέφτισμο και τους "σημαντικούς άλλους". Ουσιαστικά είπε πως η ιδέα για τον εαυτό μας έχει να κάνει με το πως μας βλέπουν οι γύρω μας.

- Καλλιτεχνικά επιλέγεις μουσική. Λογοτεχνικά τι προτιμάς ποίηση, μυθιστόρημα, διηγήματα ή δοκίμια;

Λογοτεχνικά σίγουρα προτιμώ ποίηση. Κάποιοι από τους αγαπημένους μου ποιητές είναι ο Καρυωτάκης, ο Edgar Allan Poe, ο Καββαδίας και ο Καβάφης.


- Πες μου φράση που σε χαρακτηρίζει ή που θα ήθελες να σε χαρακτηρίζει;

Μία φράση που με χαρακτηρίζει είναι "ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς" - Friedrich Nietzsche

-Τι σημαίνει ευτυχία για σένα;

Ευτυχία για εμένα είναι το να έχω σωστούς ανθρώπους δίπλα μου. Ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα, με αγαπάνε. Να μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα.

- Σου αρέσει να βάζεις στόχους περισσότερο ή να ονειρεύεσαι;

Ονειρεύομαι πολύ, όπως κάθε 19χρονο παιδί της ηλικίας μας. Όμως είναι πιο σημαντικό να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα και αυτό δεν γίνεται χωρίς να βάζεις στόχους και να δουλεύεις σκληρά για να τους πραγματοποιήσεις.

-Πως θα φανταζόσουν τον εαυτό σου ύστερα από δέκα χρόνια;

Σε δέκα χρόνια θα είμαι 29. Θα ήθελα να έχω το δικό μου σπίτι, να είμαι ανεξάρτητη, να έχω σωστούς φίλους και να ζω μέσω της μουσικής.