Οι αρχαιρεσίες για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ι.Ν.Α., Τριμελών Επιτροπών, συνέδρων για το συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και εκπροσώπων στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, θα γίνουν:

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Νοέμβρη από 8πμ ως 5μμ και αφορούν:

Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ι.Ν.Α. (9μελές) και Εξελεγκτική Επιτροπή (3μελής)
Αντιπροσώπους για Συνέδριο Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Τριμελείς Επιτροπές Νοσοκομείων και Κ.Υ.
Συνέδρους για το 11ο Συνέδριο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε

Η υποβολή υποψηφιοτήτων μπορεί να γίνεται εγγράφως μέχρι και την Τετάρτη 03/11/2021 και ώρα 3:00μμ στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Λεμπούση Δήμητρα 6945374437, Κυριάκου Γεωργία 6936873936) είτε με κοινή δήλωση (για συνδυασμό) είτε με ατομική δήλωση (για μεμονωμένο υποψήφιο).

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα μέλη της Ε.Ι.Ν.Α. (γιατροί Ε.Σ.Υ, ειδικευόμενοι, επικουρικοί, αγροτικοί, γιατροί ΤΟΜΥ Αχαΐας) που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους που με ευθύνη της Κ.Εφορευτικής Επιτροπής θα διανεμηθούν στα εκλογικά κέντρα. Οι ειδικευόμενοι δε συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο ως αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ και δεν ψηφίζουν σε αυτή την κάλπη. Οι αποσπασμένοι-μετακινημένοι στην Αχαΐα από άλλο νομό συνάδελφοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί ως εξής, σε τρία εκλογικά κέντρα:


Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχτηκε από τη Συνέλευση αποτελείται από τους εξής συναδέλφους: Λεμπούση Δήμητρα, Κυριάκου Γεωργία, Τσούπρα Σταματία (τακτικά μέλη) και Φιλιπποπούλου Πηνελόπη, Φελεμέγκας Παναγιώτης (αναπληρωματικά μέλη). Με βάση το καταστατικό για το εκλογικό κέντρο του ΠΓΝΠ χρέη εφορευτικής επιτροπής αναλαμβάνει η Κεντρική Εφορευτική, για τον Άγιο Ανδρέα οι τριμελείς επιτροπές Κέντρων Υγείας, Αγίου Ανδρέα και Καραμανδανείου και για το Αίγιο η τριμελής επιτροπή Αιγίου-Καλαβρύτων.

Οι συνάδελφοι όλων των Κ.Υ, ΤΟΜΥ, Γ.Ν.Αιγίου και Γ.Ν.Καλαβρύτων πρέπει έως και την ημέρα των εκλογών (θα υπάρχουν σχετικά μπλοκ αποδείξεων της Ε.Ι.Ν.Α στις αίθουσες ψηφοφορίας) να καταβάλουν το ποσό των 15 ευρώ για να έχουν δικαίωμα στην ψηφοφορία ως ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.

Καθ’όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του SARS–CoV-2:

Σε κάθε εκλογικό κέντρο θα οριστεί εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής συντονιστής και ελεγκτής των μέτρων προστασίας
Οι συνάδελφοι που θα ψηφίσουν θα επιδεικνύουν στον συντονιστή πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης ή βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού αποτελέσματος ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου είτε δοκιμασίας RT–PCR test.
Θα τηρηθεί κατάλογος παρουσίας (κατάσταση ψηφισάντων) ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ιχνηλάτησης επαφών επί επιβεβαιωμένου κρούσματος
Η χρήση μάσκας προσώπου και αντισηπτικών είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους
Για τις θέσεις αναμονής έχει προβλεφθεί απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σε ικανή απόσταση από τον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας έχει προβλεφθεί η διαμόρφωση ιδιαίτερου χώρου απομόνωσης ενδεχομένου κρούσματος
Ο χώρος διεξαγωγής της ψηφοφορίας θα είναι αποκλεισμένος και απόλυτα ελεγχόμενος καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών
Σημειώνουμε ότι σχεδόν το 100% των εγγεγραμμένων μελών της Ε.Ι.Ν.Α είναι εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο.