Ενδεχομένως κάποιες φορές που ξυπνάμε πρωϊ έχουμε παρατηρήσει ότι τα μάτια ή τα βλέφαρά μας είναι πρησμένα, ενώ το βλέμμα μας δείχνει κουρασμένο. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: Έλλειψη ή κακή ποιότητα ύπνου, κάποια αλλεργία, ορμονική διαταραχή, κακή διατροφή ή συνήθειες όπως το τσιγάρο, το αλκοόλ κτλ. Αυτοί οι παράγοντες προκαλούν κατακράτηση υγρών τα οποία παγιδεύονται στους ιστούς της περιοχής, όπως αναφέρει το vita.

Ωστόσο υπάρχει μία συγκεκριμένη τεχνική για τα μάτια θα καταπολεμήσει το πρήξιμο, θα απαλύνει τις ρυτίδες και θα χαρίσει πιο ξεκούραστο βλέμμα.

Τι κάνουμε:

Διαθέτουμε λίγα λεπτά καθημερινά, ιδανικά το πρωϊ, μετά την εφαρμογή της κρέμας ματιών. Αυτή η τεχνική των 3 βημάτων θα βοηθήσει να απορροφηθούν πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά της και θα ενεργοποιήσει την αποτοξίνωση.

Αρχικά εφαρμόζουμε τη σύνθεση:

– Μετά τον καθαρισμό και την εφαρμογή του ορού, παίρνουμε με το μεσαίο δάχτυλο μας μία μικρή ποσότητα από την κρέμα ματιών. Την απλώνουμε ταμποναριστά γύρω από τις κόγχες των ματιών και τα βλέφαρα.

– Στη συνέχεια με το μεσαίο δάχτυλο ή τον παράμεσo, κάνουμε απαλά χτυπηματάκια από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία και την αντίθετη φορά.
Κίνηση 1η

Με τον αντίχειρα και τον δείκτη, τσιμπάμε απαλά την περιοχή των φρυδιών, για 30’’ για να ενεργοποιήσουμε τη μικρο-κυκλοφορία.

Κίνηση 2η

Με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο σχηματίζουμε ένα V και το τοποθετούμε κάτω από τα μάτια. Ο δείκτης μας πρέπει να πιέζει ελαφρώς την εσωτερική γωνία των ματιού και το μεσαίο την εξωτερική. Ετσι τονώνουμε την κυκλοφορία της λέμφου μέσω της οποίας θα απομακρυνθούν τα παγιδευμένα υγρά και οι τοξίνες που προκαλούν το πρήξιμο και την θαμπή όψη. Εκτελούμε αυτή τη διαδικασία για 30’’ για κάθε μάτι.

Κίνηση 3η

Περνάμε το ένα χέρι μας πίσω από το κεφάλι. Με τις άκρες των δαχτύλων μας τεντώνουμε ελαφρώς το δέρμα στην εξωτερική γωνία του αντίθετου ματιού. Π.χ. αριστερό χέρι – δεξί μάτι. Μένουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά.