Την ανησυχία της για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και ποιο μπορεί να είναι το αποτύπωμα τους στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, εξέφρασε για ακόμη μια φορά η Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήρε επίσης την απόφαση των τοπικών Αρχών σε ορισμένες περιοχές, όπως η Ημαθία, να μην πραγματοποιηθούν παρελάσεις, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας τους.

Όσον αφορά τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, η Ματίνα Παγώνη δήλωσε ότι «όλοι θέλουμε να πάμε στις παρελάσεις, καταλαβαίνω ότι οι γονείς θέλουν να δουν τα παιδιά τους». Και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως όλοι να φορούν την μάσκα τους, πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις, είναι πολύ κρίσιμα αυτά, γιατί σε 15 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήρε επίσης την απόφαση των τοπικών Αρχών σε περιοχές, όπως η Ημαθία, να μην γίνουν παρελάσεις, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Τόνισε ότι ειδικά και λόγω των εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου, αλλά και των παρελάσεων σε όλη την χώρα, «ανησυχούμε για την βόρεια Ελλάδα, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά. Πρέπει όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

«Βλέπουμε ότι αυξάνονται τα κρούσματα. Αυτό που μας ανησυχεί όλους είναι ο διψήφιος αριθμός θανάτων καθημερινά. Γι’ αυτό ευθύνεται το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού», είπε η Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Όπως τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, «περιμέναμε να έχουμε φθάσει στο 80% τον Αύγουστο, στο ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού και είμαστε στο 60% και στην Βόρεια Ελλάδα είμαστε στο 50%».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1