Ο Πατρινός Κώστας Γιαννόπουλος βρέθηκε στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» μαζί με τον μικρό του γιό, Παναγιώτη. Έμεινε στην Μονάδα για να κάνει το παιδί μεταμόσχευση και να συνεχίσουν τη μάχη για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο ίδιος και η οικογένεια του (η σύζυγος και ο γιο τους) χρειάζεται να μείνουν για ένα μεγάλο διάστημα πλέον στην Αθήνα λόγω θεραπειών. Φιλοξενείται σε έναν από τους ξενώνες της "Φλόγας" στην Αθήνα!

Ο ξενώνας της "Φλόγας" φιλοξενεί εδώ και χρόνια πολλές οικογένειες! Είναι κυριολεκτικά το σπίτι τους, την περίοδο που το παιδί χρειάζεται φαρμακευτική υποστήριξη και νοσηλεία στο "Ελπίδα". 

Στον ξενώνα υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι όπως το σαλόνι, η κουζίνα, ενώ στο υπόγειο έχει διαμορφωθεί ένας παιδότοπος για τα παιδιά. Σ΄ αυτόν τον παιδότοπο θέλησε να παρέμβει ο Κώστας και να μετατρέψει την υπάρχουσα 20ετίας τοιχογραφία του, σε ένα τοπίο γεμάτο χρώματα, όπου αποπνέει χαρά και ζωντάνια!

Ο Κώστας Γιαννόπουλος είχε την ιδέα και τη πρότεινε στην Πρόεδρο της "Φλόγας", κ. Μαίρη Τρυφωνίδου, η οποία του επέδειξε τον παιδότοπο.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κώστας εμπνεύστηκε αρχικά από μία εικόνα που βρήκε ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Η αρχική εικόνα άλλαξε και ο Κώστας έδωσε με τα πινέλα του και το ταλέντο του, ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο χώρο.

Παρότι η ζωγραφική και οι τοιχογραφίες δεν είναι το επάγγελμα του, εκείνος απέδωσε ως επαγγελματίας και το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο τον ίδιο, όσο και τον μικρό του γιο Παναγιώτη, που πίστευε από πριν στο τεράστιο ταλέντο του μπαμπά του!

Η τελική απεικόνιση αναπαριστά τους 4 ξενώνες της "Φλόγας" που μόνο αγάπη και δύναμη δίνει στα παιδιά και τους γονείς τους, που τους έτυχε αυτή η τεράστια ανηφόρα για να διαβούν.


Μιλώντας στο juniorsclub.gr και στην δημοσιογράφο Ελένη Βασιλοπούλου ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε πόσο περήφανος νιώθει για την καθημερινή μάχη που δίνει ο γιος του και τα άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορες μορφές καρκίνου.

j.c. Πες μου, ποια ήταν η αντίδραση του γιου σου Παναγιώτη και των άλλων παιδιών όταν είδαν ολοκληρωμένη την τοιχογραφία;

Κ.Γ.: Ο Παναγιώτης έβαλε και αυτός το χεράκι του στην αρχή, με βοήθησε στο βάψιμο. Η αλήθεια είναι πως το έβλεπε σχεδόν κάθε φορά που είχα και εγώ χρόνο να ασχοληθώ. Όταν είδε το τελικό αποτέλεσμα πραγματικά το θαύμασε και μου έδωσε τα δικά του γλυκά συγχαρητήρια, τα οποία απόλαυσα περισσότερο από οπουδήποτε άλλου.

j.c. Πώς ένοιωσες όταν το είδες ολοκληρωμένο;

Κ.Γ.: Εγώ νοιώθω υπερήφανος που άφησα ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μου στην ΦΛΟΓΑ, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Η περάτωση του έργου με γέμισε χαρά και μου συμπλήρωσε μερικά ψυχικά σκαλοπάτια και δύναμη για την συνέχεια μας. Ευχαριστώ την κα Τρυφωνίδου, για την ευκαιρία που μου έδωσε να κάνω την δική μου ψυχοθεραπεία αλλά και να προσφέρω και εγώ κάτι μηδαμινό έναντι στην μεγάλη προσφορά της Φλόγας.

j.c. Που το αφιερώνεις αυτό το έργο;

Κ.Γ.: Αφιερώνω αυτό το έργο στον 9χρονο γιό μου, που μέρα με την μέρα βγαίνει και αυτός νικητής!”

Πηγή: juniorsclub.gr