Πάνω από 500 κρούσματα είχαμε στην Αχαΐα τις τελευταίες πέντε ημέρες, με την έξαρση να μεγαλώνει και τη διασπορά του κορωνοϊού να εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο.

Το νούμερο που προκύπτει μέσα από τις ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας από την αρχή της εβδομάδας μέχρι το Σάββατο είναι αρκετά μεγάλο και επιβεβαιώνει ότι μπαίνουμε σε περίοδο έξαρσης.

Πιο συγκεκριμένα τα κρούσματα που προκύπτουν από αυτές τις τελευταίες πέντε ημέρες ανέρχονται στα 604 συνολικά.  Πιο αναλυτικά την Δευτέρα είχαμε 94, την Τρίτη 106, την Τετάρτη 86, την Πέμπτη 126 (αρνητικό ρεκόρ) την Παρασκευή 100 και το Σάββατο 92.

Από τα κρούσματα αυτά τα περισσότερα προέρχονται από την Πάτρα σε ποσοστό πάνω από 80%, ενώ πολλά  θετικά δείγματα ανήκουν σε νεαρά άτομα που βρίσκονται στην ηλικία των 18 με 30.

Από εκεί και πέρα ζητούμενο είναι τι γίνεται με τις σχολικές κοινότητες που τουλάχιστον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα self test των μαθητών, είναι ακόμα σε μία σταθερά χαμηλή βάση.

Τέλος, σύμφωνα με τα τηλέφωνα που παίρνουν από τους ασθενείς τους οι ιδιώτες γιατροί, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της οικογενειακής διασποράς, με δύο ή και περισσότερα μέλη οικογενειών να έχουν νοσήσει.