Κανένα θέμα δεν υπάρχει με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα που σύμφωνα με όλους τους αρμόδιους θα γίνει κανονικά, με μάσκες, με αποστάσεις και μέτρα προστασίας από τους συμμετέχοντες και από τους θεατές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπο Μπονάνο η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, χωρίς να υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη για ματαίωση της.

Ωστόσο, τα μέτρα θα είναι αυστηρά και οι όροι θα τηρηθούν στο ακέραιο. Τι σημαίνει αυτό; Ο κόσμος που θα παρακολουθεί τις παρελάσεις θα είναι περιορισμένος, θα κρατά τις αποστάσεις του και θα φορά απαραιτήτως μάσκες προστασίας.

Οι συμμετέχοντες θα κρατούν και αυτοί τις αποστάσεις τους, ενώ η διάρκεια της παρέλασης θα είναι αυστηρά μόλις μία ώρα. Οι έλεγχοι τόσο κατά την διάρκεια της παρέλασης, όσο και πριν, αλλά και μετά από αυτήν θα είναι πυκνοί, με όλες τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Παράλληλα, έλεγχοι θα γίνονται και στα καταστήματα εστίασης που κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά κυρίως μετά από αυτή γεμίζουν από κόσμο. Σημειώνουμε ότι σε άλλες περιοχές συζητούν το ενδεχόμενο της ματαίωσης της παρέλασης, ενώ ήδη στην περιφερειακή ενότητα της Ημαθίας, προχώρησαν σε μία τέτοια απόφαση.

Από την πλευρά τους οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις για την παρέλαση δεν θα πρέπει να είναι καθολικές, να εξαρτώνται από το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής και από τη στιγμή που γίνονται σε ανοικτούς χώρους, να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας.