Θέση για την εικόνα με τις «ουρές» των φοιτητών μπροστά από το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας πήρε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Η εικόνα αυτή έκανε τον γύρο του διαδικτύου και δεν προκάλεσε καλές εντυπώσεις. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του, σε ανάρτηση για το θέμα ανέφερε: «H κατάσταση αυτή δεν μας τιμά.

Από την Δευτέρα 25/10 το ωράριο σίτισης όλων των φοιτητών στο εστιατόριο της ΦΕΠ θα είναι 12.00 – 16.30.  Εντός του εστιατορίου θα μπορούν να σιτίζονται μόνο οι εμβολιασμένοι ενώ οι ανεμβολίαστοι θα λαμβάνουν το φαγητό τους σε πακέτο. Επίσης ο Αντιπρύτανης Καθ. Μ. Μαραγκός με μήνυμα του ζητά από τους Προέδρους:

"Παράκληση όπως υπάρχει τουλάχιστον μία (1) ώρα κενού στην εκπαιδευτική διαδικασία, μεταξύ των ωρών 12:00 έως 16:30, προκειμένου οι φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν το μεσημεριανό τους γεύμα."

Ταυτόχρονα θα ζητήσουμε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ  που διαχειρίζεται την ΦΕΠ, να ενισχύσει το προσωπικό. Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των φοιτητριών και φοιτητών μας».

Σημειώνουμε ότι οι «ουρές» που υπήρχαν κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών στις στάσεις των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, πλέον έχουν μειωθεί.

Η κατάσταση είναι καλύτερη αφού με παρέμβαση της πρυτανείας και ύστερα από επικοινωνία με την διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας τα δρομολόγια της γραμμής με το Πανεπιστήμιο πύκνωσαν. Ωστόσο, παραμένει το ζήτημα με την πύκνωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με αυτά και με αυτά το Πανεπιστήμιο Πατρών έκλεισε δύο εβδομάδες λειτουργίας και παρά τα εμπόδια που υπάρχουν όλα δείχνουν ότι η δια ζώσης εκπαίδευση θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με μερίδα ακαδημαϊκών το υπουργείο θα πρέπει να εξετάσει την δυνατότητα για μερική επιστροφή στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για τα τμήματα εκείνα που παρατηρείται διασπορά.

Πάντως στο Πανεπιστήμιο Πατρών μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε συγκεκριμένη σχολή του ιδρύματος, φαίνεται ότι πρόλαβαν την περαιτέρω εξάπλωση της διασποράς. Τα μέτρα συνεχίζουν να είναι αυστηρά, η πλειοψηφία των φοιτητών δείχνει μία συμμόρφωση με αυτά, ενώ η κεντρική κατεύθυνση για να προστατευθεί η συνέχιση της δια ζώσης εκπαίδευσης είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι ήδη αρκετά υψηλό (πάνω από 75% και κοντά στο 90% στους καθηγητές). Το μήνυμα άλλωστε του πρύτανη στο facebook για αυτές τις δύο εβδομάδες λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ξεκάθαρο:

«Κλείσαμε δύο εβδομάδες με ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Με προβλήματα και δυσκολίες αλλά όχι ανυπέρβλητα. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας. φοράμε μάσκα και κρατάμε το Πανεπιστήμιο Ανοιχτό!».