Από τη στιγμή που αυξάνονται τα κρούσματα και η Αχαΐα έχει τελευταίως έναν σταθερό τριψήφιο νούμερο στις μολύνσεις είναι φυσιολογικό να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο η κινητικότητα στα νοσοκομεία της Πάτρας και οι νοσηλείες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Τρίτη κα μετά όπου είχαμε 106 κρούσματα ο αριθμός των μολύνσεων έχει ξεπεράσει τα 300 στο σύνολο τους στην Αχαΐα.

Η αύξηση αυτή των κρουσμάτων έχει ξεκινήσει να αχνοφαίνεται και στις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας που πλέον έχουν ξεπεράσει στις 60, με 12 ανθρώπους να δίνουν τη μάχη στις ΜΕΘ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο νοσηλεύονται 24 ασθενείς στις δυο κλινικές Covid, δύο στην Παιδιατρική και 10 στην ΜΕΘ κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 24 ασθενείς στην Κλινική και δύο στην ΜΕΘ Covid.

Από τη στιγμή που η Αχαΐα μπαίνει σε  νέα εξάπλωση της διασποράς οι νοσηλείες αυτές είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν, ενώ στα νοσοκομεία υπάρχουν σημαντικά κενά σε ότι αφορά τις θέσεις των υγειονομικών που δεν έκαναν το εμβόλιο και βγήκαν έτσι σε αναστολή εργασίας.

Τα κενά αυτά δεν έχουν καλυφθεί παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου και σε περίπτωση αύξηση των νοσηλειών τον ερχόμενο μήνα θα υπάρχει σοβαρό θέμα, με τους υπάρχοντες γιατρούς και τους νοσηλευτές να έχουν φτάσει στα όρια τους.