Ένας εμπορικός δρόμος που έχει συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα.

Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλέον ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ύφος και προσωπικότητα μέσα από τις ανακατατάξεις που έχουν γίνει στην επιχειρηματική δραστηριότητα στο κέντρο της Πάτρας.

Το νέο κατάστημα που έρχεται για να επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός είναι το μαγαζί της Kiko που έχει ξεκινήσει πλέον την λειτουργία του στην πιο κομβική γωνία του κέντρου της Πάτρας, αυτή που βρίσκεται στη συμβολή της Αγίου Νικολάου με την Ρήγα Φεραίου.

Εκεί δηλαδή που πριν από μερικά χρόνια λειτουργούσε το κατάστημα Everest από τον κλάδο της εστίασης. Η συγκεκριμένη εταιρεία καλλυντικών έχει αναπτύξει μεγάλη δράση σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην νεολαία.

Αντίθετα, στο κάτω μέρος του πεζόδρομου της Αγίου Νικολάου έκλεισε ένα κατάστημα πολυεθνικής εταιρείας τούρκικης προέλευσης που δραστηριοποιούταν στον χώρο του επίπλου και της διακόσμησης.

Σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς σύντομα θα ανοίξει νέο εκεί το οποίο θα προέρχεται από ένα ακόμα μεγάλο brand πολυεθνικής αλυσίδας.

Άλλωστε, προχωρώντας κανείς στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από την Τριών Συμμάχων φτάνοντας έως και το ύψος της Μαιζώνος, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ακίνητο που να μην έχει αξιοποιηθεί (με εξαίρεση το γωνιακό, απέναντι ακριβώς από το κατάστημα της Kiko).

Τα περισσότερα βέβαια λειτουργούν σαν εμπορικά καταστήματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και ξένων αλυσίδων, ενώ πλέον υπάρχουν μόλις δύο μαγαζιά εστίασης που δραστηριοποιούνται στον κεντρικό αυτόν πεζόδρομο της Πάτρας.