Στις 3 του Νοέμβρη θα διεξαχθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων.

Αυτό ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ο ίδιος ο κ. Τασούλας, ικανοποιώντας ή μάλλον καλύπτοντας και τις όποιες αντιδράσεις ενδεχομένως υπήρχαν.

Με βάση τα δεδομένα, λοιπόν, η Βουλή θα θέσει επί τάπητος την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία εφόσον- όπως και αναμένεται με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων- λάβει 120 ψήφους θα γίνει και πραγματικότητα.

Αυτό που ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι το τι θα πράξει η πλειοψηφία, μετά την απόρριψη της πρότασης του ίδιου του πρωθυπουργού να γίνει η διαδικασία διευρυμένη, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και ακραίες διατυπώσεις. Το σενάριο της κατάθεσης νέας πρότασης, με την οποία πιθανότατα θα συμφωνήσουν και αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι πάντα στο τραπέζι, παρότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στο κοινοβουλευτικό παράδοξο της παράλληλης λειτουργίας δύο όμορων επιτροπών.