«Σκούπα» έχει υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας που έχει αναστατώσει την ομαλή λειτουργία και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους σπουδαστές.

Όπως αναφέρουν πηγές, τις τελευταίες ημέρες ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Λουκάς Θάνος, ενημερώνει δια τηλεφώνου καθηγητές, που έχοντας φτάσει στον Οκτώβριο περίμεναν να ξεκινήσουν τα μαθήματα, ότι πλέον η συνεργασία μαζί τους δεν συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση με τους καθηγητές που σταματούν την συνεργασία τους με την Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, λήγει και αυτό δίνει την δυνατότητα στον καλλιτεχνικό διευθυντή να προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις, έχοντας έρθει προφανώς σε συνεννόηση και με τη διεύθυνση της σχολής.

Το… παράτυπο της όλης υπόθεσης έχει να κάνει με τον χρόνο που τους ανακοινώνεται αυτή η εξέλιξη αφού τον Οκτώβριο όλες οι σχολές έχουν κλείσει το εκπαιδευτικό τους προσωπικό και αυτό καθιστά τους καθηγητές αυτούς άνεργους τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί τρεις καθηγητές της σχολής ότι δεν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Πρόκειται για καθηγητές που διδάσκουν για τουλάχιστον μία πενταετία, έχουν προσφέρει έργο στους σπουδαστές και μέσα από το έργο αυτό έχει βγει όλη αυτή η "φουρνιά" των νέων ηθοποιών που κατά κοινή ομολογία έχουν φέρει τα τελευταία χρόνια μία θεατρική άνθηση στην Πάτρα.

Μάλιστα ο ένας από αυτούς έχει συνεργασία με την Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας από το ξεκίνημα της ίδρυσης της σχολής. Πάντως, το όλο θέμα έχει να κάνει κυρίως με το... timing της ανακοίνωσης. Μένει να δούμε την εξέλιξη του όλου ζητήματος και τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.