Ο ιός εξαπλώνεται και η τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, τείνει να γίνει απαραίτητη όχι μόνο για τα άτομα που είναι άνω των 60 και βρίσκονται σε μία προχωρημένη ηλικία, αλλά και για τους  νεότερους.

Όμως το γενικό συμπέρασμα που βγάζει κανείς μέσα από τον αριθμό των δόσεων του τρίτου εμβολίου που έχουν γίνει στην Αχαΐα, δεν είναι και τόσο διαφορετικό από το συμπέρασμα για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας στο νομό.

Όπως και οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου, έτσι και η τρίτη, έχει χαμηλούς ρυθμούς με τα εμβόλια αυτά να μην ξεπερνούν τα 300 την ημέρα και να δείχνουν μία μέτρια κίνηση, σε σύγκριση με τον πληθυσμό της περιφερειακής ενότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των εμβολίων της τρίτης δόσης την 21η Οκτωβρίου ήταν στα 5.957 εμβόλια, ενώ την ίδια μέρα θα γίνονται ακόμα 332. 

Ακόμα και οι ηλικιωμένοι, παρόλο που αναγνωρίζουν την χρησιμότητα του εμβολίου πήγαν και έκαναν με διάθεση τις δύο πρώτες δόσεις, πλέον γκρινιάζουν και αν το κάνουν πάνε με… βαριά καρδιά.

Ίδιο θέμα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες και στα γηροκομεία της περιοχής, αλλά και στις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους οι οποίοι έκαναν τις δύο δόσεις πιστεύοντας ότι θα απαλλαχτούν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους.

Η ανοσία τους τελειώνει

Πάντως, από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η ανοσία τους, έχοντας κάνει το εμβόλιο οι περισσότεροι από αυτούς τον περασμένο χειμώνα, τελειώνει και ότι θα υπάρχει πλέον ξανά κίνδυνος για την υγεία τους, κάνουν την τρίτη δόση έστω και με δυσαρέσκεια.

Όμως από την άλλη είναι ερωτηματικό τι θα γίνει με την τρίτη δόση όταν ανοίξουν οι πλατφόρμες και για τις μικρότερες ηλικίες. Αυτό που βλέπει πλέον ο περισσότερος κόσμος από τη στιγμή που ο ιός είναι πάντα πιο μπροστά από εμάς, είναι ότι θα χρειαστούν μέσα στους επόμενους μήνες και άλλες δόσεις πέρα από την τρίτη, αν ο ιός δεν εξασθενήσει από μόνος του.

Με λίγα λόγια ο κορωνοϊός ανεξάρτητα από το εμβόλιο και την δυναμική που θα έχει ο ιός θα βρίσκεται πάντα στη ζωή μας. Το θέμα είναι να σταματήσει να είναι το επίκεντρο, όπως τον τελευταίο 1,5 χρόνο και να πάψει να σκοτώνει ανθρώπους. Και αυτό με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα μόνο με το εμβόλιο μπορεί να γίνει.