Στο… αμήν με το ζήτημα του νερού έχουν φτάσει οι ελάχιστες οικογένειες που ζουν στην περιοχή της Κρυσταλλόβρυσης, πάνω από το Σαραβάλι, κοντά στην περιοχή του Ομπλού.

Πρόκειται για μία περιοχή στην οποία διαμένουν εφτά – οχτώ οικογένειες, κυρίως ηλικιωμένοι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει εκεί τα παιδιά τους που έχουν κάνει τις δικές τους οικογένειες και έχουν φύγει από εκεί, ζώντας πιο κοντά στην Πάτρα.

Οι ίδιοι όμως δεν θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους και από τα σπίτια τους, μένοντας στο μέρος που έχουν αγαπήσει. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και το οποίο τους έχει φέρει στο "αμήν";

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο patrasevents.gr  συγγενικά τους πρόσωπα που γνωρίζουν την κατάσταση, εδώ και ένα μήνα ουσιαστικά ζουν χωρίς να έχουν νερό.

Κανένα από τα 8 με 10 σπίτια που υπάρχουν στην Κρυσταλλόβρυση δεν έχει νερό στις βρύσες του. Για την ακρίβεια, αυτό που τρέχει από τις βρύσες δεν είναι νερό, αλλά ένα μείγμα λάσπης που εμπεριέχει μαζί της και διάφορα ζουζούνια.

«Αυτό που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών της περιοχής δεν είναι νερό για ανθρώπους, είναι λάσπη για… γουρούνια» μας έλεγε χαρακτηριστικά ένα από τα συγγενικά πρόσωπα που καταγγέλλουν αυτή την κατάσταση.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά συνεχόμενη. Η ΔΕΥΑΠ στην οποία έχουν αναφέρει το όλο θέμα τους έχει πει ότι έχει γίνει μια βλάβη σε μία από τις γεννήτριες της περιοχής και έχουν προχωρήσει σε εργασίες στο να πάρουν νερό από άλλη δεξαμενή.

Όμως το αποτέλεσμα των εργασιών αυτών κρίνοντας από την λάσπη που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών της Κρυσταλλόβρυσης, σίγουρα δεν είναι επιτυχημένο. «Ο δήμος μας κοροϊδεύει, δεν εξηγείται διαφορετικά. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ όλο κάτι φτιάχνουν εκεί στην περιοχή και στο τέλος τίποτα δεν πετυχαίνουν».

Η ουσία για τους γέροντες που διαμένουν στην Κρυσταλόβρυση δεν αλλάζει. Δεν έχουν νερό εδώ και ένα μήνα για να πιουν, ενώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα σε ότι αφορά την υγιεινή τους αφού δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο με λασπόνερα.

Τους φέρνουν εμφιαλωμένο από την πόλη

Τα παιδιά και τα συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων αναγκάζονται κάθε τόσο να κουβαλούν στο χωριό τους κιβώτια εμφιαλωμένου νερού, τουλάχιστον για να αντιμετωπίσουν έτσι το θέμα της δίψας.

Διαφορετικά θα πρέπει να πάνε σε βρύση που τρέχει από πηγή, λίγο έξω από το χωριό τους (από εκεί και το όνομα Κρυσταλλόβρυση), διανύοντας αποστάσεις, τη στιγμή που μιλάμε για ηλικιωμένους ανθρώπους, με τους περισσότερους από αυτούς να μην έχουν καν όχημα.

«Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; Είναι δυνατόν εν έτει 2021 να μένουν για τόσο καιρό τα σπίτια μας χωρίς νερό; Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τους ηλικιωμένους αυτούς ανθρώπους;

Ας σταματήσουν οι αρμόδιοι την κοροϊδία και ας κάνουν κάτι επιτέλους αποτελεσματικό για να λύσουν το πρόβλημα» αναφέρει ένα από τα συγγενικά πρόσωπα των ηλικιωμένων που μίλησαν στο patrasevents.gr.