Στην τελική ευθεία είναι το ζήτημα της έναρξης των εργασιών για την δημιουργία του νέου πολυχώρου – πολιτιστικού κέντρου που είναι να δημιουργηθεί στον χώρο των αποθηκών του πρώην ΑΣΟ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο διαγωνισμός που βγήκε στον "αέρα" στα τέλη της περασμένης άνοιξης είχε αποτέλεσμα πριν από μερικές μέρες και έβγαλε ανάδοχο.

Έτσι, εφόσον ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που πάντα απαιτούν και αυτές τον δικό τους χρόνο, μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Μαιζώνος αυτή τη φορά οι διαδικασίες θα προχωρήσουν και το έργο θα πραγματοποιηθεί αφού όλα θα κυλήσουν ομαλά, με βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Το έργο αυτό θα δώσει μια άλλη όψη στον εγκαταλειμμένο κτιριακό συγκρότημα της νότιας Πάτρας, χωρίς όμως να αλλοιώσει τον βιομηχανικό του χαρακτήρα, ενώ στόχος είναι να αναβαθμίσει και να δώσει μία καινούργια πνοή σε μία περιοχή που θεωρείται υποβαθμισμένη, παρά τις μεγάλες δυνατότητες που έχει.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει το έργο θα στηρίζεται σε τρία βασικά μέρη που έχουν θα έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση και τη φιλοξενία συνεδριών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών και θεάτρου, αλλά και αναψυχής για το ευρύ κοινό.

Ωστόσο, τα όσα ορίζει η μελέτη για την δημιουργία γηπέδων και αθλοπαιδιών στη βόρεια πλευρά του συγκροτήματος δεν θα προχωρήσουν σε αυτό το έργο, έτσι θα χρειαστεί μια νέα δημοπράτηση.

Τα εμπόδια και η κόντρα

Πάντως, όπως έχουν τονίσει στον δήμο ο πολυχώρος θα γίνει πραγματικότητα και παρά τις δυσκολίες θα υλοποιηθεί, ενώ το κονδύλι υπάρχει ακόμα και έχει κοπεί από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων που χρηματοδοτεί το έργο. 

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη σύμβαση που είχε προκύψει από τον πρώτο διαγωνισμό δεν είχε προχωρήσει αφού η εταιρεία που είχε βγει ανάδοχος τη διέλυσε με δική της ευθύνη όταν είδε χρειάζονταν κάποιες επιπλέον εργασίες που σύμφωνα με την ίδια έβγαζε το έργο εκτός προϋπολογισμού.

Ο χώρος αποτέλεσε για χρόνια το στέκι και το εργαστήρι των καρναβαλικών πληρωμάτων που αναγκάστηκαν να φύγουν από εκεί και που ακόμα περιμένουν μία απάντηση από τον δήμο για το που θα μετεγκατασταθούν. Ένα θέμα που παραμένει ανοικτό και που έχει φέρει σε κόντρα τη δημοτική αρχή με τους καρναβαλιστές.