Φύλακες και σικιούριτι θα αποκτήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα το Νότιο Πάρκο και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων  στην Πλαζ της Πάτρας, μέσα από την νέα μελέτη που είναι στην τελική ευθεία, αλλά από τον διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο.

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί με συγκεκριμένα εταιρεία για τη φύλαξη των χώρων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και του πρώην Λαδόπουλου είναι κοντά στη λήξη της και έτσι θα χρειαστεί να γίνει νέος διαγωνισμός για το όλο έργο.

Στο νέο έργο για τη φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων και μέρους της δημοτικής περιουσίας θα προστεθούν μαζί με το Παμπελοποννησιακό και τον πρώην Λαδόπουλο τρία ακόμα μέρη της Πάτρας.

Το Νότιο Πάρκο, το Πάρκο Κατασκηνώσεων στην Πλαζ και το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου. Τα μέρη αυτά που προβλέπονται στη μελέτη έχουν οριστεί με βάση της ανάγκες που υπάρχουν.

Στο Νότιο Πάρκο έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα κλοπών και καταληψιών που με τη φύλαξη του χώρου θα μειωθούν και θα σταματήσουν. Στο Πάρκο της Πλαζ ο δήμος έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις που αφορούν τις εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ εκεί βρίσκονται και τα μαγειρεία με τα οποία τροφοδοτεί με φαγητό τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς.

Είναι απαραίτητη η φύλαξη του χώρου. Σε ότι αφορά το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Γεωργίου, το Καρναβαλικό Συνεργείο του δήμου προχωρά κάθε χρόνο στην κατασκευή νέων πραγμάτων, τα οποία όμως κινδυνεύουν από τους βανδαλισμούς και τις φθορές που τους προκαλούν επιτήδειοι.

Το αίτημα της πόλης για το Δημοτικό Θέατρο

Με τη φύλαξη του χώρου το φαινόμενο αυτό θα σταματήσει. Αίτημα της πόλης σε ότι αφορά την πλατεία Γεωργίου είναι να υπάρχει μία μόνιμη φύλαξη τουλάχιστον μπροστά από τον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων που αποτελεί ένα πολιτιστικό μνημείο για την Πάτρα το οποίο έχει περιέλθει σε άσχημη κατάσταση στην εξωτερική του όψη, μετά από τις φθορές, τους βανδαλισμούς και τα όσα έχει υποστεί από άτομα που συχνάζουν στην στοά του, κάνοντας το σημείο στέκι τους.

Κάτι τέτοιο όμως μέχρι ώρας δεν έχει αποφασιστεί, ενώ θα ανέβαζε σε μεγάλο βαθμό το ύψος του προϋπολογισμού του έργου.  Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει οριστεί οι παραπάνω χώροι θα φυλάσσονται για δύο χρόνια.