Πάνω από δέκα είναι τα κρούσματα των φοιτητών που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σκορπίζοντας ανησυχία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από συγκεκριμένη σχολή, ενώ είναι άγνωστο από το αν έχουν μολυνθεί εντός των χώρων του Πανεπιστημίου ή εκτός αυτών.

Το όλο θέμα όπως ήταν φυσιολογικό προκάλεσε αναστάτωση στην φοιτητική κοινότητα, όμως, όλα δείχνουν ότι μάλλον έχει προληφθεί η διασπορά και δεν θα υπάρχει περαιτέρω εξάπλωση.

Τα κρούσματα έχουν απομονωθεί και βρίσκονται σε καραντίνα. Στο μεταξύ, μικρή φαίνεται να είναι η διάθεση των φοιτητών για να κάνουν το εμβόλιο στα εμβολιαστικά κέντρα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τόσο σε αυτό που βρίσκεται στο Ρίο, όσο και σε αυτό που είναι στο Κουκούλι η κινητικότητα μέχρι ώρας είναι μικρή. Πάντως το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού είναι ήδη εμβολιασμένο.

Από εκεί και πέρα λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να επιδεικνύουν το αρνητικό rapid test ή το πιστοποιητικό νόσησης αφού οι έλεγχοι είναι συνεχής.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν προκάλεσαν μία ανησυχία στο Πανεπιστήμιο Πατρών που θέλει να προφυλάξει διακαώς την δια ζώσης εκπαίδευση και για αυτό παροτρύνει τους φοιτητές στο να κάνουν το εμβόλιο.

Όμως όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη κοινωνία, έτσι και στο Πανεπιστήμιο, όσο υπάρχουν ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και οι εμβολιασμένοι…