Η «βασίλισσα των ωκεανών» ετοιμάζεται να σαλπάρει από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου βρίσκεται δεμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Αναφερόμαστε ασφαλώς στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται μπροστά από τον επιβατικό σταθμό "Π. Κανελλόπουλος" και που έχει γίνει, ένα από τα σημεία αναφοράς του βόρειου λιμένα της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο Ναυτιλίας το πλοίο αναμένεται να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο σημείο του παλαιού λιμανιού και γενικότερα από την παραλιακή ζώνη της Πάτρας μέχρι το τέλος του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλο αυτό κρουαζιερόπλοιο που διέσχιζε τις θάλασσες και τους ωκεανούς θα περάσει στα χέρια νέας πλοιοκτήτριας εταιρίας που σκοπεύει να το αξιοποιήσει για το ερχόμενο καλοκαίρι σε ταξίδια γύρω από την Μεσόγειο, αλλά και έξω από αυτή.

Πρόκειται για ένα πολυτελέστατο πλοίο που περιείχε δεκάδες ανέσεις για τους πλούσιους και ευκατάστατους επιβάτες του, στο οποίο ασφαλώς η κρουαζιέρα ήταν αρκετά ακριβή και δεν απευθυνόταν στο μέσο πολίτη.

Ωστόσο, το κρουαζιερόπλοιο μετά από την εγκατάλειψη που είχε το διάστημα της καραντίνας και την αγκυροβόληση τους για τόσους μήνες, χρειάζεται σίγουρα ορισμένες επιδιορθώσεις και ανασκευές.

Επιδιορθώσεις που μπορούν εύκολα να γίνουν και που φυσικά δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για να ξανά οργώσει η βασίλισσα και πάλι τις θάλασσες και τους ωκεανούς.

Θυμίζουμε ότι το πλοίο είναι σε αυτή την κατάσταση από την περίοδο της αρχής της πανδημίας όταν η κρουαζιέρα μπήκε σε ένα σκοτεινό "τούνελ" ύφεσης από το οποίο δεν έχει ακόμα ξεφύγει.

Η διαμάχη ΟΛΠΑ με δήμο

Το πλοίο φιλοξενήθηκε μπροστά από τον επιβατικό σταθμό "Π. Κανελλόπουλος" με πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ που ψάχνει να βρει διεξόδους για να αναπτύξει αυτή την μορφή τουρισμού στο λιμάνι της Πάτρας, μια μορφή που παραμένει σε μηδενικό σχεδόν επίπεδο για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η παραμονή του όμως για τόσους μήνες εκεί προκάλεσε την αντίδραση του δήμου που ζήτησε από τον ΟΛΠΑ να προχωρήσει τις διαδικασίες για να φύγει το πλοίο από εκεί, με αποτέλεσμα οι δύο φορείς να έρθουν σε κόντρα.

Το σημαντικό είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους η βασίλισσα των ωκεανών θα αποχωρήσει από την Πάτρα.